Elfogadták az országgyűlési határozatot, aminek semmi értelme nincs

Szerző: Bakó Bea
2018.10.16. 13:02

Mindenki számára fontos munkát végzett ma a magyar Országgyűlés. Elfogadták a papíron a Sargentini-jelentésről, gyakorlatilag a migránsokról szóló határozatot.

Elfogadták az országgyűlési határozatot, aminek semmi értelme nincs

A fideszesek mellett a Jobbik-frakcióból kilépett képviselők és Ritter Imre német nemzetiségi képviselő is megszavazta azt az országgyűlési határozatot, ami a címében Magyarország szuverenitásának a megvédéséről szól, célja szerint a Sargentini-jelentés elfogadására reagál, valójában azonban csak a brüsszelezéssel kevert kormányzati migránspropagandáról szól.

A jobbikosok tartózkodtak a szavazásnál, a szocialista, DK-s, LMP-s és az onnan kilépett független képviselők pedig nemmel szavaztak.

A határozatnak amúgy az égvilágon semmi jelentősége nincs. Nem csak azért, mert a Sargentini-jelentésben megfogalmazottakra nem reagál érdemben, pusztán migránsozik.

Hanem azért is, mert egyébként olyasmire szólítja fel a kormányt, amit a kormány magától is megcsinál. Már eddig is azt ígérték ugyanis, hogy jogi úton fognak fellépni amiatt, hogy a tartózkodásokat nem számították be a Magyarország ellen hetes cikkes eljárást elindító európai parlamenti szavazáson.

Most legalább színpadias parlamenti szavazásra is hivatkozhatnak, bár a jogi érvelést ez nem helyettesíti, az Európai Bíróságot migránsozással biztos nem fogják meghatni.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek