Az uniós pénzekkel szívatja a kormányt a Kétfarkú Kutyapárt

Szerző: Petróczi Rafael
2018.10.16. 12:46

Nem jönnek az uniós pénzek, ezért a kétfarkúak a kormánynak is lehetővé tennék, hogy pályázhasson a viccpártnak járó állami támogatásra.

Az uniós pénzekkel szívatja a kormányt a Kétfarkú Kutyapárt

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt betartja ígéreteit: most a pártnak járó állami támogatás összegét kívánja elkölteni mindenféle hasznos és vicces, vagy egyszerűen csak az emberek életét jobbá, szebbé varázsoló dologra. Ennek érdekében írták ki a kétfarkúak a Rózsa Sándor II. Népi Közpénztékozló Alap pályázatát. Ide várják az ötleteket, hogy mire költsék el a 2019-es párttámogatásnak azt a részét, amelyet nem kell az akciói miatt – mint a járdafestés vagy a kátyúk eltüntetése – kirótt büntetésekre fordítania.

Az Azonnalinak küldött közleményük szerint a viccpárt olyan magánszemélyek, csoportok, szervezetek jelentkezését várja, akiknek jó ötletük van, és ennek megvalósításához pénzre van szükségük. A beérkező pályázatokra elmondásuk szerint majd online népszavazni is lehet. 

A megpályázható összeg reményeik szerint körülbelül húsz-negyven millió forint lesz, amit olyan célok támogatására különítenek el, melyek az MKKP küldetésével összhangban örömöt lopnak a közéletbe.

A pályázatok beérkezési határideje december 15-e.

A Kutyapárt ezzel folytatja a kampányban elkezdett pénzosztást: a kampánytámogatásként kapott százötvenmillió forintból akkor a kutyák közel száz projektet valósítottak meg. Kezdeményezésükre – többek között – épültek például játszóterek, kutyafuttatók, közösségi terek, valamint a párt vezényletével elindult az országos útkátyúzás is. 

Az MKKP az áprilisi választáson 1 százaléknál jobb eredményt ért el, így a pártfinanszírozási törvény értelmében ők is jogosultak lettek párttámogatási pénzekre. Bár az így kapott összeg elmarad a kampány során kapottól, az MKKP ígéri: igyekeznek spórolni és kevesebbet költeni luxusdolgokra meg büntetésekre, hogy minél több közpénzt oszthassanak vissza a népnek.

Közleményében az MKKP a kormányt is felhívta keringőre, hangsúlyozva: úgy látják, nem érkeznek az uniós pénzek, üres az államkassza.

„A Kutyapárt segélyprogramokért felelős bizottsága ezért úgy döntött, hogy a Rózsa Sándor II. Népi Közpénztékozló Alap pályázataira a kormány is jelentkezhet.”

NYITÓKÉP: Magyar Kétfarkú Kutya Párt / Facebook

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek