Trump: A klímaváltozás kutatói mögött politikai akarat van

Szerző: Fekő Ádám
2018.10.15. 07:30

Kicsit megengedőbb már az USA elnöke a tudományos tényekkel, de még mindig nem teljesen biztos abban, hogy ő nem tudja jobban.

Trump: A klímaváltozás kutatói mögött politikai akarat van

Vasárnapi interjújában adtak lehetőséget Donald Trumpnak, hogy beszéljen kicsit a klímaváltozásról. Korábban egyértelműen kijelentette már, hogy szerinte kamu az egész, ezzel egyidőben nyitotta meg kicsit a lehetőségeit a klímaváltozást inkább elősegíteni akaró üzletemberek előtt, mostanra már legalább ebben nem ennyire biztos: 

„A tudósok mögött komoly politikai akarat van.

Nem gondolom, hogy kamu az egész, de pár dolog nem biztos, hogy így van.

Nem tudom, hogy az ember miatt van-e, ezt kimondom. Nem akarok dollártrilliókat adni erre. Nem akarok többmilliü munkahelyet elveszteni emiatt és hátrányba kerülni" – mondta a CBS-nek adott interjújában.

Az elnök beszélt még arról, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek akár köze is lehetett egyes gyilkosságokhoz, de Oroszország nem az ő országa, illetve szerinte nem csak az oroszok, hanem Kína is beavatkozott a 2016-os választásokba.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek