„Megmosolyogtató, amikor a Jobbik árulói aggódnak a Jobbikért”

2018.10.15. 18:31

Szivárványszínű jobbikos molinóval tiltakoztak a párt kiábrándult keményvonalasai a képviselői irodaház előtt, az Azonnali pedig arról kérdezte a jobbikos képviselőket, hogy mit szólnak a tiltakozáshoz és a frakciót otthagyókhoz. Mirkóczki Ádám például azt mondta: Volner Jánost már rég ki kellett volna zárni.

A Jobbik politikája elleni minitiltakozásba botlottunk a képviselői irodaház előtt. A magukat kiábrándult jobbikosnak valló, a pártot az LMP-hez való közeledés miatt bíráló molinót tartó demonstrálók állították: ők azt szeretnék, ha megállna a Jobbik balra (vagy jobbra?) tolódása, és nem zárnák ki Volnert a frakció után a pártból is. 

Mirkóczki szerint viszont megmosolyogtató, mikor „a Jobbik árulói aggódnak a Jobbikért”.

Hozzátette: ez az aggódás „NER-kompatibilis” módon történik és sok sikert kívánt az érintetteknek a Fidesz holdudvarában.

Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő arról beszélt, „fájdalmas” számára, ha valakinek az a „becsípődése”, hogy a régi közösségét ekézi a jövő építése helyett. Volner esetleges kizárását ugyanakkor nem kívánta kommentálni.

Nem kell a Jobbik szétszakadásától tartani – nyilatkozta Kepli Lajos, a párt országgyűlési képviselője. Volnerről szólva elmondta,

már az is súlyos etikai vétség volt, hogy nem adta vissza a mandatumát a párt kérésére.

Volnernek egyébként azért kellett mennie, mert kiszivárgott a kormánypárti sajtóhoz egy Jobbikot kritizáló levele. Kizárása miatt két további jobbikos is otthagyta a frakciót, Apáti István és Fülöp Erik.

FOTÓ: Bakodi Péter / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója
Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek