Spanyol rendőrök halálra stresszeltek egy emut

Szerző: Kulcsár Árpád
2018.10.13. 09:09

Azt nem tudni, hogy szerencsétlen állat mit keresett ott, de nem lett jó vége a motoros üldözésnek.

Spanyol rendőrök halálra stresszeltek egy emut


A spanyol rendőrök addig üldöztek egy szökött emut, amíg az a stressztől össze nem esett, és meg nem halt – írja az Euronews.

Az eset Sant Cugat del Vallès városában történt Barcelonától északra, ahol a rendőrök körülbelül másfél kilométeren keresztül üldözték a madarat motorkerékpárokkal.

Fegyver bevetésééig nem fajult a rendőrök által minden bizonnyal rendkívül veszélyesnek titulált madár üldözése, az mégis összeesett, az állatvédők szerint a nagy ijedelemtől.


A Plataforma Animalista San Cugat dels Vallès állatvédő csoport felháborodásának adott hangot, és azt szeretnék, ha a hatóság embereit kiképeznék arra, hogy hogyan kezeljék az olyan helyzeteket, amikor vadon élő állatokkal van dolguk, hogy mind az emberek biztonságát, mind az állat jólétét biztosítani tudják.

Az emu eredetileg Ausztráliában él, benne is van az ország címerében. A világ második legnagyobb madara, a struccalakúak rendjébe tartozik. Hatalmas távolságokat tud futni, és jól is úszik. A fenti példa pedig azt mutatja, hogy nem

viseli jól, ha hazájától több ezer kilométernyi távolságban hirtelen elkezd a nyakában lihegni a karhatalom.

FOTÓ: flickr.com

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek