Román törvényjavaslat: kapjon szabadságot az az alkalmazott, aki éppen elvált!

Szerző: Kulcsár Árpád
2018.10.11. 17:30

Különböző ügyeket elintézni, kicsit szomorkodni és istenesen berúgni pont elég lenne.

Román törvényjavaslat: kapjon szabadságot az az alkalmazott, aki éppen elvált!

Érdekes és megfontolandó ötlettel rukkoltak elő a keleti szomszédok parlamenti képviselői: benyújtottak a szenátus elé egy törvényjavaslatot, amely arról szól, hogy fizetett szabadságot kapjanak azoknak az alkalmazottak, akik épp túl vannak egy váláson.

Ahhoz, hogy ebből legyen valami, mind  a két háznak el kell fogadnia, valamint az elnöknek is alá kell írni és ki kell hirdetni az új törvényt. Viszont korántsem lehetetlen, hogy a képviselőház és a szenátus elfogadja, hiszen a kormányon levő Szociáldemokrata Párt egyik képviselője, Georgian Pop nyújtotta be.

A javaslatban az áll, hogy mindenkinek járjon a fizetett szabadság, aki ezen az egyáltalán nem kellemes tapasztalaton esik át.

A kiötlő úgy gondolhatta, három nap alatt egy váláson túl lehet lenni, ugyanis mindössze ennyi plusz szabadság járna.

A válók egy, a válást igazoló dokumentumot kellene, hogy hozzácsatoljanak a szabadságkérelmükhöz. Az teljesen mindegy, hogy hány évig is voltak házasok, és a munkáltatónak a kérelem benyújtásától számított négy héten belül ki kellene adni a három szabadnapot.

FOTÓ: Pxhere.com

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek