Kövér Lászlóék is cáfolják, hogy egyeztettek volna a Mi Hazánk-frakcióról

2018.10.10. 17:13

A parlamenti sajtóiroda válasza szerint nem kezdeményezte senki a házszabály módosítását annak érdekében, hogy frakciója legyen a Jobbikból távozó képviselőknek.

Kövér Lászlóék is cáfolják, hogy egyeztettek volna a Mi Hazánk-frakcióról

Ugyan a Jobbik attól tart, hogy a Mi Hazánk Mozgalomnak a parlament házszabályának módosításával saját frakciója lehet, ezt Dúró Dóra után a parlamenti sajtóiroda is cáfolta az Azonnalinak. Az Azonnali még vasárnap írta meg: jobbikos információk szerint a pártot pár hónapja otthagyó Dúró Dóra és Kövér László házelnök már egyeztettek is az ügyben. A politikus ezt akkor cáfolta, arról beszélt, a köszönésen túl nem beszél Kövér Lászlóval. 

Az ügyben kerestük az Országgyűlés Hivatalát is. Válaszuk szerint sem országgyűlési képviselő, sem frakció nem kezdeményezte a házszabály vonatkozó rendelkezéseinek megváltoztatását. Arra pedig, hogy igaz-e, hogy a tárgyban egyeztetett Dúró Dóra és Kövér László, lakonikus tömörséggel annyit írtak:

„Nem.”

Persze érdemes kivárni a történet végét, hiszen a kormánypártoknak érdekében áll tovább szalámizni az ellenzéket, ehhez pedig jól jöhet, ha a Mi Hazánknak is lenne frakciója.

FOTÓ: Kovács Tamás / MTI

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek