Öt hír, amit még Donald Trump is elolvasna, ha tudna magyarul

Szerző: Fekő Ádám
2018.10.10. 19:06

Szijjártó díszdoktor lett, Tarlós István Budapest királya, előkerül Habony neve, és még egy csomó őrült hír szerda estére!

Öt hír, amit még Donald Trump is elolvasna, ha tudna magyarul

Nem volt ma időd híreket olvasni? Semmi gond, elmondjuk, mi történt!

1. A Nézőpont Intézet felmérése szerint gyakorlatilag kizárt, hogy ne Tarlós István nyerje húzza be majd megint Budapestet: ha most tartanák a választásokat, 45 százalékot szerezne. Tarlós simán népszerűbb az őt indító Fidesz-KDNP-nél, mivel az amúgy MSZP-szimpatizánsok 14, illetve az LMP-tábor 16 százaléka szerint is ő a legideálisabb főpolgármester. Mondjuk ilyen hózentrógerkészlettel nem is meglepő, hogy népszerű a polgárosodásra vágyó fővárosban 

2. Annyi név merült már fel azok között, akik jól járhattak a letelepedési kötvényekkel, de egyelőre volt egy nagy hiány. A Direkt 36 viszont most pótolta a hiányt, és kiszivárgott bizonyítékok alapján állítja, maga Kapócs Zsóka exférje, Habony Árpád körei is gazdagodtak kicsit azzal, hogy a Fidesz csak a csóró külföldieket nem hajlandó beengedni az országba. 

3. A futsalzseni CR2, vagyis Szijjártó Péter díszdoktori címet kapott Kazahsztánban. Az MTI szerint a tiszteletbeli doktori címet olyan, a saját területükön kimagasló teljesítményt nyújtó személyek kapják, akik támogatják a Kazguu Egyetem nemzetközi kapcsolatainak fejlődését. 

4. A múlt héten Rétvári Bence EMMI-államtitkár büszkélkedett vele, mekkorákat csökkentek a kórházi várólisták a kormány áldozatos munkájának köszönhetően. Ez tök jó lenne, de az mfor.hu ellenőrizte a valóságot, és mint kiderült, a legtöbb helyen nőttek a várólisták. 

5. Annyira talán nem is meglepő: bár sokáig nem voltak hajlandók elárulni, a bíróság kérésére már bevallotta az MTVA, hogy három alkalommal is forgatott székházukban a Russia Today tévécsatorna. Az RT-ről azt kell tudni, hogy csak és kizárólag Vlagyimir Putyin üzenetét sugározza és torzít a kedvéért híreket, tehát kis túlzással a köztévé egyik testvércsatornájáról van szó. Ezt amúgy az Átlátszó írta meg.

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek