Te mit teszel azért, hogy csökkenjen az ökológiai lábnyomod? Szavazz!

2018.10.08. 14:18

Sok olyan apró lépés van, amivel bárki hozzáteheti a magáét a klímaváltozás elleni küzdelemhez. Bringázás autó helyett, kevesebb húsfogyasztás: te mit teszel az ügyért, ha teszel?

Te mit teszel azért, hogy csökkenjen az ökológiai lábnyomod? Szavazz!
A globális felmelegedés ellen vívott csata még nincs veszve, pláne ha a politika és a gazdaság megfelelő gyorsasággal reagál,

ezesetben ugyanis 2050-re megállítható a bolygó hőmérsékletének további durva növekedése, áll a világklímatanács friss jelentésében. A gazdaság, az ipar, a közlekedés, az energiatermelés globális átstrukturálása – már amennyiben lesz erre akarat – valószínűleg mindenki életére kihat, ám vannak olyanok, akik már most elkezdték tudatosan csökkenti saját ökológiai lábnyomukat, így olyan nagy meglepetések nem nagyon fogják érni őket. (Hogy a te ökológiai lábnyomod mekkora, itt kiszámolhatod.)

Hogy mi mindent tehetsz a környezetért akár te is, az osztrák közszolgálati ORF gyűjtötte össze. A tippjeiket most meg is szavaztatjuk veled. Mondd el nekünk, hogy ezek közül melyikre helyezed a legnagyobb hangsúlyt, vagy ha még nem igazán gondolkodtál el rajta, melyik a legcsábítóbb, legreálisabb opció, hogy belekezdj?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek