Lovasi nem örül, hogy a dalszövegét használják romániai népszavazással kapcsolatban

Szerző: Kulcsár Árpád
2018.10.07. 12:22

Romániában szavaznak, de mi köze ehhez Lovasi Andrásnak? Semmi, de a Csillag vagy fecske refrénjének van, és Lovasi nem örül ennek.

Lovasi nem örül, hogy a dalszövegét használják romániai népszavazással kapcsolatban

Romániában éppen zajlik a népszavazás, ahol a kezdeményezők szerint jól meg lehet védeni a családot, amivel már sokat foglalkoztunk az Azonnalin, és ami egyelőre úgy néz ki, nem lesz sikeres, ugyanis a választásra jogosultaknak harminc százaléka kell hozzá, és szombat is és vasárnap is lehet szavazni, de vasárnap reggel tíz óráig mindössze 7,24 százalékot sikerült mozgósítani.

Mindamellett, hogy az erdélyi magyar pártok és a nagyobb történelmi egyházak a részvételre buzdítottak, több, a bojkottra felhívó kezdeményezés is megjelent. Egyrészt a Transindex portál hozott létre egy petíciót, ahol több, mint ezren jelezték egyet nem értésüket, másrészt a Facebookon több matrica is megjelent, amivel a profilképet lehetett módosítani, és bojkottálásra hívott.

Az egyik ilyen egy Kispál-számból idézett, a Csillag vagy fecskéből:

Maradj otthon, nézzél tévét, töksötét...

felirat volt.

A Transindex megkérdezte a szöveget jegyző Lovasi Andrást, hogy mit szól hozzá, hogy matricához használják a dal refrénjét. Nem örül neki: „Nem veszek jó néven semmiféle tartalmat, ahol az engedélyem nélkül politikai célokra használják fel a szövegeimet” – mondta a lapnak. Arról nem nyilatkozott, hogy az egész népszavazási hacacáréról mit gondol.

Lovasi ugyanakkor biztos benne, hogy

az érvénytelen népszavazást is felhasználná céljaira a politikum, „ahogyan az történt Magyarországon többször, 2004-ben a kettős állampolgárságról, majd 2016-ban a migrációról tartott népszavazás esetében is”.

Lovasinak Orbán Ráhel pelenkadobálásáról sincs különösen véleménye, de ő is szívesen kidobja, mert opportunista. Ezt csak onnan jut eszünkbe, hogy pont Kolozsváron mondta el az Azonnalinak:

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek