Mennyit ér a Szent Koronára tett eskü?

2018.10.06. 20:02

Volner János sem adja vissza parlamenti mandátumát, ezzel ő is megszegi a Szent Koronára tett esküjét. Az Azonnali már májusban gyanította, mennyire fogják komolyan venni a jobbikosok az esküt.

Mennyit ér a Szent Koronára tett eskü?

Volner János, a Jobbik korábbi frakcióvezető-helyettese Facebook-oldalán jelentette be: sem ő, sem Apáti István és Fülöp Erik nem fogja visszaadni a parlamenti mandátumát. Volner azok után sem hajlandó erre, hogy pénteken kizárták őt a Jobbik-frakcióból, és felszólították arra, hogy szombat délig adja vissza mandátumát. 

Pedig Volner János is felesküdött a Szent Koronára a parlament májusi alakuló ülésekor, amit úgy kommentált, hogy: „Legszebb hagyományainkhoz hűen a Szent Korona előtt tettünk képviselői esküt”. Márpedig ennek a szép hagyománynak az értelmében ha a Jobbik felszólítja rá, a képviselő köteles visszaadni mandátumát.

Nem Volner az első, aki rugalmasan áll az esküjéhez, Dúró Dóra sem adta vissza a mandátumát a pártból való kilépése után.

Az Azonnali már a parlament májusi alakuló ülésén sejtette, mennyit ér a nagy esküdözés,

pedig akkor még a láthatáron sem volt a Jobbik darabokra hullása.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek