Öt fontos hír péntekről, mielőtt teljesen elengednéd ezt a hetet is

Szerző: Kulcsár Árpád
2018.10.05. 20:00

Szakad-e (megint) a Jobbik? A Fidesz a Migration Aidre küldi az ügyészséget, tudott-e a kórház az elbocsátott szívsebész miatt elhunyt betegről? A nap legfontosabb hírei a pénteki kocsmaasztal mellé.

Öt fontos hír péntekről, mielőtt teljesen elengednéd ezt a hetet is

Nem volt ma időd híreket olvasni? Semmi gond, elmondjuk, mi történt!

1. Lesz-e akkor párt a Migration Aidből?

A Fidesz-KDNP azt kéri az ügyészségtől, hogy ugyan lenne már olyan kedves, és vizsgálja meg, hogy a Migration AId párttá alakulása rendben van-e jogilag. Ezt maga Németh Szilárd jelentette be, s még azt is hozzátette, hogy árgus szemekkel fogják vizsgálni, hová csorog Soros György pénze. Németh szerint az egész csak porhintés, a jogvédelmi szervezet biztosan csak így kívánja elkerülni a migráció támogatása miatt kiszabott különadót.

Erre már az Éjjeli Őrség is reagált azóta: „Amíg Szilárd úr és követői rettegnek, az Éjjeli Őrség készülődik. Mert közeledik a Tél. Mi pedig nem szeretnénk, ha idén is több százan megfagynának a hidegben, mint tavaly, ezért országos adományosztásra készülünk novembertől” – írják. Az Éjjeli Őrség pártalapításáról mi is többször cikkeztünk már, itt olvass utána

2. Volner és a kurválkodás

Nem áll kurvának a Jobbik alelnöke, Volner János ugyanis egy, a Figyelőben megjelent levél szerint kezdeményezte az elnökség feloszlatását, bár erre nincs jogköre. Szerinte katasztrofális állapotban van a párt, és bár a néppártosodással egyetért, nem bírja már elviselni a „balliberális” oldalhoz való közeledést. Szabó Gábor pártigazgató reagált erre, szerinte tervben sincs semmilyen összeborulás sem az LMP-vel, sem a Momentummal országosan, nemhogy az MSZP-vel, vagy a DK-val. Itt olvashatod el, mi történt azóta.

3. Halál 

Tovább eszkalálódik az az ügy is, amely arról betegről szól, aki elhunyt, és ez feltehetően kapcsolatban áll azzal, hogy a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből kirúgták Székely László szívsebészt. Csütörtökön Andréka Péter főigazgató még céfolta, hogy az intézet tudott volna a betegről, de most a Népszava birtokába került egy szeptember 25-i keltezésű levél, amelyben egy szívsebész szakorvos, Ender Gábor referál az intézet felnőtt szívsebészet osztályvezetőjének, Szabó J. Zoltánnak három érimplantátum-beültetésre váró beteg előjegyzéséről. Köztük van az a beteg, akiről Andréka szerint a sebész nem tájékoztatta távozásakor az intézetet.

MIndeközben arról is szóltak a hírek, hogy Orbán Viktor vörös szőnyegre állította volna Kásler Miklós emberierőforrás-minisztert, mivel állítólag

a kedden lemondott egészségügyi államtitkár, Nagy Anikó közvetíteni próbált, hogy Székely felmondási ideje alatt elvégezhesse a betervezett műtéteket, de Kásler ezt nem engedte.

Szövevényes ügy, és remélhetőleg jobb helyeken komoly felelősségre vonások vannak egy ilyen végén.

4. Nadia Murad kapta a béke Nobelt

Ma a béke Nobel-díj ment nagyon jó helyre, egyszerre kettőre is: az egyik díjazott az a Nadia Murad aki több hónapot töltött az Iszlám Állam fogságában szexrabszolgaként, majd szabadulása után ő vált az áldozatok és a jezidi nők szószólójává. A másik díjazott, Denis Mukwegé kongói orvos pedig kollégájával több tízezer szexuálisan bántalmazott nőn segített a háború sújtotta afrikai országban. Mostanság gond volt a béke kategória Nobel-díjait kiosztani, nem nagyon találták rá meg az alkalmas személyeket. Hát most sikerült.

5. CR7-et nemi erőszakkal vádolják

Maradjon egy nemi erőszakos, focistás hír a végére is: a Las Vegas-i rendőrség újranyitotta a nyomozást egy 2009-es ügyben, ugyanis egy 34 éves, Kathryn Mayorga nevű nő nemi erőszakkal vádolja Cristiano Ronaldót. Ronaldo mindent tagad, szerinte a nő beleegyezett az aktusba. Az amerikai médiában épp ma jött ki egy videó, amiben az látszik, hogy együtt bulizott az ügy két érintettje.

Footage filmed in 2009 shows Cristiano Ronaldo dancing with Kathryn Mayorga, who alleges that the footballer raped her in his penthouse suite

Read more on this story here: https://t.co/dDGtIMdpc3 pic.twitter.com/hOVTntWAH9

— Sky News (@SkyNews) 2018. október 5.

A Juventus részvényei az ügy miatt mindenesetre 20 százalékot estek, a Nike és az EA Sports aggódnak. És ez még csak a történet eleje.

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, kedden és szerdán: iratkozz fel itt!

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek