Itt egy rockdal, amit teljes egészében algoritmus írt

Szerző: Fekő Ádám
2018.10.03. 18:21

Az amerikai Strokes stílusában gyártott le egy dalt mesterséges intelligencia. A végeredményről csak kevés élő ember mondaná meg, hogy nem élő emberek állnak mögötte.

Itt egy rockdal, amit teljes egészében algoritmus írt

Nem létezik valószínűleg olyan társaság, ahol legalább egyszer ne merült volna fel, hogy hamarosan már mindent a gépek csinálnak helyettünk, de most újra tettünk egy lépést: a Botnik nevű programozó-komikus csapat egy algoritmussal iratott egy dalt a 2000-es évek elején baromi népszerű The Strokes stílusában, és fel is vették a végeredményt. A szöveget és a zenét is mesterséges intelligencia segítségével írták, és ami a legjobb, hogy az I Don’t Want to Be There tényleg pontosan olyan lett, mint egy Strokes-dal. 

A chicagói Botnik vezérigazgatója, Jamie Brew szerint ez még csak a kezdet: “Az a célunk, hogy a mesterséges intelligencia segítségével az emberek olyan gyorsan végezhessék a munkájukat, amennyire csak lehet úgy, hogy a lehető legkevesebb döntést kelljen meghozniuk.”
A Botnik amúgy Kickstarteren egy egész lemezt is beígért hasonlóképp megírva. Ha valakinek felesleges pénze van, ide kattintva már el is költheti.

Ha valakit érdekel, milyen az, ha nem algoritmus, hanem a Strokes ír meg egy Strokes-dalt, annak segítek kicsit!

FORRÁS: Dazed

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek