Erről az öt szerdai hírről fontos tudnod, ha okosnak akarsz tűnni társaságban

Szerző: Fekő Ádám
2018.10.03. 19:14

Mi már kiolvastuk az internetet azért, hogy neked ne kelljen.

Erről az öt szerdai hírről fontos tudnod, ha okosnak akarsz tűnni társaságban

Nem volt ma időd híreket olvasni? Semmi gond, elmondjuk, mi történt!

 

1. Hajléktalanként élni budapesten eddig sem hozott valami jó kilátásokat, de október 15-től ez még rosszabb lesz: mivel gyakorlatilag betiltják a hajléktalanságot, az életvitelszerű közterületi tartózkodás miatt bevitt hajléktalanok ingóságait tárolnia köteles a rendőrségnek, a tárolhatatlanokat pedig meg kell semmisíteni. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy elégetik a cuccaikat, bár a meghatározott értékét kötelesek megtéríteni később, levonva az elégetés költségét. Ezt amúgy a Napi.hu írta meg.

 

2. A párbeszédes Kocsis-Cake Olívió arra kérte az Országgyűlés mentelmi bizottságát, hogy foglaljon állást Orbán Viktor magánrepülős útjairól. Az Indexhez is eljuttatott beadvány szerint a bizottságnak azt kell eldöntenie, ez a sokmilliós utazás ajándéknak minősül-e. Rettentően izgulunk, vajon problémát okoz-e a miniszterelnöknek, hogy ennyire szereti a Videotont! 

 

3. Benyújtotta lemondását Tamás Róbert, a Honvédkórház orvosigazgatója. A korábban az intézmény plasztikai sebészeti osztályát vezető szakembert 2015 júliusában nevezték ki. A HVG szerint még a kórházon belül is két teória él a lemondás hátteréről: az egyik szerint ő viszi el a balhét az ellátást is veszélyeztető orvoshiány miatt, a másik szerint viszont felfelé fog bukni, hiszen pont most távozik Nagy Anikó egészségügyi államtitkár is. 

 

4. Újabb áldozata lehet a megváltozott tartalomfogyaztási szokásoknak: a Népszava szerint nem csak az Andy Vajnához tartozó sajtótermékek kerülnek át Mészáros Lőrinc alá, de a producert úgy kioptimalizálják a rendszerből, hogy még a kaszinóbizniszét is elvesztheti

 

5. Apropó szervezett bűnözés: hét év fegyházzal és 330 millió forint vagyonelkobzással sújtotta Vizoviczki László elsőrendű vádlottat bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett másodfokú jogerős ítéletében – írja az MTI. Vizoviczki éveken keresztül volt a budapesti éjszaka ura, szóba kerültek a nevével kapcsolatban lefizetett rendőrök és politikusok is, végül ez a sztori apadt le annyira, hogy nem ütötték be a fogyasztás egy részét a hozzá köthető szórakozóhelyeken.

 

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek