Öt keddi hír, amiről lemaradtál, ha nem csekkoltad a telefonod

Szerző: Pintér Bence
2018.10.02. 20:36

Nem volt időd híreket olvasni? Nem baj: ez történt kedden.

Öt keddi hír, amiről lemaradtál, ha nem csekkoltad a telefonod

Nem volt ma időd híreket olvasni? Semmi gond, elmondjuk, mi történt!

 

1. Csicskulás #1. 2018 van, és úgy tűnik, még mindig nem mindenki érti, hogy hiába próbálsz megfelelni a kormánynak, ha pikkelnek rád, úgyis mindegy. Most a Magyar Tudományos Akadémia tiltott le két előadást, mert abban genderdolgokról és jogállamról lett volna szó. Mindezt nyilván a Magyar Tudomány Ünnepén. Az Index és a Qubit írta meg a dolgot.

 

2. Csicskulás #2. A Magyar Orvosi Kamara etikai eljárást indított egy tagja ellen, mert a Magyar Időkben megírták, hogy az csúnyákat írt Orbán Ráhelről a Facebookon. A 444 írt az esetről.

 

3. Lemondás. Ki tudja megnevezni az egészségügyért felelős államtitkárt? Na, ha meg tudtad, akkor frissítened kell a tudásod, mert Nagy Anikó, aki eddig ezt a feladatot ellátta, a ma lemondott. Állítólag nem jöttek ki főnökével, Kásler Miklós miniszterrel. Az MTI hozta a hírt, de olvasd el mondjuk itt.

 

4. Hátrányos helyzet. És ha már egészségügy, akkor legyen itt a másik magyar sikerágazat is: 2010 és 2017 között romlott a hátrányos helyzetű kistérségekből kikerülő fiatalok esélye arra, hogy bekerüljenek a felsőoktatásba. A G7 írt az erről szóló tanulmányról.

 

5. Kommunista. Nagykőrös polgármestere lekommunistázta a Sargentini-jelentést, aztán kiderült róla, hogy akkora MSZMP-tag volt, hogy a Bencsik-testvérek is felnéznének rá. A 444 írta meg a sztorit.

 

A Reggeli feketében pedig még ennél is izgalmasabb dolgokkal jelentkezünk minden héten hétfőn, szerdán és pénteken: iratkozz fel itt!

 

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek