Nem is okosabbak a kutyák, mint a galambok vagy birkák

Szerző: Hutter Marianna
2018.10.01. 21:12

Brit tudósok állítják: nem is számít különlegesnek, hogy a kutyák felismerik az embereket a szagukról vagy a hangjukról.

Nem is okosabbak a kutyák, mint a galambok vagy birkák

Több mint háromszáz, az állatok agyi képességeit vizsgáló tanulmány áttekintése után arra jutottak a University of Exeter tudósai, hogy a kutyák valójában nem okosabbak, mint a galambok vagy a birkák – írja a Telegraph. Például míg ezek a háziállatok nem tudják felismerni magukat a tükörben, addig ez megy a csimpánzoknak és delfineknek.

Az pedig nem számít különlegesnek, hogy a kutyák képesek felismerni az embereket a szagukról, ez ugyanis éppen olyan jól megy a malacoknak is.

Sőt: a macskák is pont olyan ügyesen teljesítenek az emberi hang felismerésekor, mint a kutyák. Ehhez hasonlóan a szamarak, az öszvérek és a lovak is ugyanolyan jók az akadályok megkerülésében, mint az ebek.

Rossz hír lehet az is a kutyarajongóknak, hogy kedvenceikkel ellentétben a malacok, a galambok és a csimpánzok képesek emlékezni egy-egy eseményre, például arra, hogy az hol és mikor történt.

Aki elmélyedne az eredeti, Learning & Behavior folyóiratban publikált tanulmányban, az itt teheti meg.

FOTÓ: Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek