Nem tudta bevenni a Fidesz Rákospalotát

2018.09.30. 20:48

A balos ellenzéki pártok által támogatott Németh Angéla nyerte az időközi polgármester-választást, hiába csinált a Fidesz panelügyi miniszteri megbízottat a jelöltjéből.

Nem tudta bevenni a Fidesz Rákospalotát

Valamivel több mint 34 százalékos részvétel mellett Németh Angéla, a Rászorulókat Támogatók Egyesülete és a Magyar Szolidaritás Mozgalom jelöltje nyerte a XV. kerületi polgármester-választást. A civil színekben induló, de az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Liberálisok által is támogatott ellenzéki polgármesterjelölt több száz szavazattal szerzett többet a Rákospalotát, Újpalotát és Pestújhelyet magába foglaló kerületben, mint a Fidesz jelöltje, László Tamás.

Pedig a Fidesz mindent bevetett, hogy meghódítsa a kerületet: a kampányhajrában „panelépületek megújításáért felelős miniszteri megbízottá” is kinevezték a kormánypárti jelöltet, de úgy tűnik, László Tamáson ez sem segített; bár az eredmény elég szoros lett: hétszáz szavazattal nyert Németh a hivatalos végeredmény szerint.

A XV. kerületben azért tartottak időközi polgármester-választást, mert a korábbi polgármestert, a DK-s Hajdu Lászlót országgyűlési képviselőnek választották az áprilisi választáson. 

A rákospalotai időközi polgármesterválasztás eredménye százszázalékos feldolgozottságnál:

1. Németh Angéla (RÁTE-Szolidaritás): 11 287 

2. László Tamás (Fidesz-KDNP): 10 590 

3. Kerezsi László (Munkáspárt): 275

FOTÓ: Németh Angéla Facebook-oldala

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek