Itt az első Azonnali-lista: a legfontosabb listák listája!

Szerző: Fekő Ádám
2018.09.28. 16:58

Átgondoltuk, kitaláltuk, mérlegeltünk. Elmondjuk, mik azok a listák, amikről érdemes beszélni.

Itt az első Azonnali-lista: a legfontosabb listák listája!

Az utóbbi pár hónapban megint divat lett az úgynevezett listázás. A listázáson való felháborodásnak történelmi okai vannak, de ha a hétköznapi élet oldaláról közelítünk, akkor

listázni óriási buli!

Nem véletlenül van annyi, de annyi híres lista, ami valamiért hatással lett a világra.

Az Azonnali állandóan rotyogó ötletbográcsában, kitörni váró ötletvulkánjában, illetve virágzó ötletveteményesében most végre megszületett a Tökéletes Lista, amivel útjára is indítjuk a majd sokszor visszatérő Azonnali-listákat! Hölgyeim és uraim, íme a tíz legjobb lista listája!

1. A Tízparancsolat

Valószínűleg minden idők legfontosabb listája minden idők legnépszerűbb könyvéből (mínusz Paulo Coelho művei). Az egy dolog, hogy az európai kultúrkör nagy része erre a listára épül, de Kásler Miklós EMMI-miniszter szerint a magyar egészségügy problémáit is megoldja.

2. Benjamin Franklin 13-as listája

Az 1700-as években élt amerikai filozófus, politikus, diplomata, író, feltaláló természettudós, sakkozó és nyomdász 13 olyan erényt írt le, amire szükség van a teljes élethez: mértékletesség, csönd, rend, határozottság, takarékosság, szorgalom, őszinteség, igazság, mérséklet, tisztaság, nyugalom, makulátlanság, alázat. Csupa fasza dolog!

3. A Rolling Stone magazin 500-as lemezlistája

Soha senki nem szedte össze annyira pontosan, mik azok a lemezek, amiknek az ismeretével teljes képet kaphatunk a popzene egészéről, mint a Rolling Stone. Bár elsőre baromi soknak tűnik az az 500, napi egyetlen szereplő letudásával kevesebb, mint két év alatt megvan. Aki ismeri a popzenét, ismeri a világot is!

4. Schindler listája

Steven Spielberg 1993-as csúcsalkotása nem véletlenül kötelező program mindenkinek, akit egy kicsit is érdekel, mennyire gonosz tud lenni az ember. 

5. Patrik tennivalói

Spongya Bob jóbarátja, Patrik több örökérvényű gondolatot is megfogalmazott már a történelem során. Egyszer például azért lett szomorú, mert nem látja a homlokát, máskor pedig írt egy olyan teendőlistát, amire minden felnőtt ember vágyik.

6. A Kubatov-lista

Kubatov Gábor pártigazgató, klubelnök és problémamegoldó legendás listája 2010-ben robbant akkorát, hogy a Fidesz-kétharmad adta a másikat. A potenciális szavazók adatbázisa olyan király lista, hogy választásokat is simán lehet vele nyerni.

7. LISTA

Európa elsőszámú irodákat és raktárakat berendező cége! Polcok, fiókok, térelválasztók, egyszerűen minden van a svájci cégóriásnál!

8. Mező László csellista

Kossuth-díjas gordonkaművész, a Bartók vonósnégyes tagja.

9. A Közös Ellenzéki Lista

Évek óta halljuk, hogy ez lehetne a csodafegyver Orbán Viktorék ellen. Beszélnek róla, egyezkednek, és bár még soha senkit nem látta és talán senki nem érti, biztos nagyon jó kis lista.

10. A Figyelő végleges listája

A fideszesített hetilap talán történelmet írt azzal, hogy előbb pár impresszumból és dolgozói listából összeállította Soros György magyar ügynökeinek listáját, aztán végleg hülyét csinálva magából még fel is lehetett iratkozni az internetes verzióra. Azóta is elérhető azok listája, akik naponta fiatal csecsemőket gyilkoló és keresztény nőket erőszakoló férfiak millióit akarják látni Magyarországon.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek