Harmadszorra is megnősült Michel Houellebecq

Szerző: Techet Péter
2018.09.24. 14:24

A matriarchátustól és az iszlámtól rettegő neves francia író harmadszorra is megnősült. Ezt Nicolas Sarkozy exétől tudhatta meg a világ.

Harmadszorra is megnősült Michel Houellebecq

Carla Brunitól tudhatta meg a világ, hogy a francia regényíró, Michel Houellebecq szombaton megnősült – életében harmadszorra is. Bruni az Instagramján tett közzé egy fotót, amelyen a pár látható. Az esküvő egyik vendége ugyanis maga az olasz-francia modell-énekesnő, Nicolas Sarkozy volt francia államfő felesége volt.

Carla Bruni Houellebecq egy versével – a mizantróp író ritka szerelmes verseinek egyikével – gratulált: „Et l’amour où tout est facile, où tout est donné dans l’instant, il existe au milieu du temps, la possibilité d’une Île“ (nyersfordításban: „És a szerelem, amiben minden oly egyszerű és azonnal adott, az idő közepén ott van egy sziget lehetősége“). Sarkozy felesége amúgy már egy 2008-as albumán meg is zenésítette ezt a verset.

Houellebecq, akiről pontosan azt se lehet tudni, hogy hatvan- vagy hatvankét éves-e, harmadik házasságát kötötte.

Maga írta egykoron, hogy „az ágyak hosszabb ideig tartanak, mint a házasságok“. Mostani házasságánál, ahogy az eddigieknél is, kerülte a vallási szertartást: az iszlám és a nőuralom erősödése miatt többször is aggodalmaskodó író agnosztikusnak tartja ugyanis magát.

Újdonsült feleségével régebb óta már együtt él. Tavaly, amikor az író a frankfurti Schirnben nyitott meg egy kiállítást, ismerhette meg a nagyobb nyilvánosság is az akkor még csak „lakótársaként“ aposztrofált Lysis Titit. A lányról csupát annyit tudni, hogy kínai – Houellebecq-kel közösen laknak a párizsi kínai negyedben.

Houellebecq a házasságról és nőkről való véleményét többek között 2016-ban, a berlini Schirrmacher-díj átvételekor fogalmazta meg. Itt többek között azt mondta, hogy

„a prostitúció nélkül, amely a házasság kiegészítője, elbukik a házasság, és vele a család meg az egész társadalom“.

Az író szerint a nyugati civilizációt nem csupán az iszlám fenyegeti, de a matriarchátus is, azaz a nőuralom, amely „kiirtani próbálja a férfiasságot“. Szerinte ezzel függ az is össze, hogy a lányok már nem akarnak kihívóak lenni: „a fiatal lányok, összehasonlítva az én fiatalságommal, sokkal kevésbé izgatóan öltözködnek“.

FOTÓ:  Fronteiras do Pensamento / Luiz Munhoz

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek