+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Úgy tűnik, Magyarország panellakói már egészen biztosan profitálnak abból, hogy hamarosan polgármestert választ a 15. kerület. Pénteken ugyanis

 

a „panelépületek megújításáért felelős miniszteri megbízottá” nevezték ki a rákospalotai fideszes polgármesterjelöltet, László Tamást.

 

A hírt maga az érintett osztotta meg közösségi oldalán. A politikus egyenesen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől vehette át megbízását. „Hiszem, hogy országosan és a XV. kerületben munkám révén valódi panelprogram, a lakóépületek és a lakótelepek teljes körű megújítása valósulhat meg a közeljövőben!” – írta László Tamás.

 

A szeptember végén tartandó időközi választásra egyébként éppen azért van szükség, mert László Tamásnak nem sikerült legyőznie az áprilisi országgyűlési választáson a DK-s Hajdu Lászlót, aki addig a kerület polgármestere volt. Tehát Hajduból országgyűlési képviselő lett, a polgármesteri poszt pedig megüresedett. A fideszes politikus ellenfele a mostani választáson a civilként, de balos pártok támogatásával induló Németh Angéla jelenlegi alpolgármester. 

 

László Tamás egyébként erős kampányt tol:

 

nemrég Tarlós István főpolgármester jelezte felé támogatását videóüzenetben, míg most szombaton Varga Mihály pénzügyminiszterrel tart közös lakossági fórumot.

 

FOTÓ: Instagram / Rosenberg Mátyás

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egy jótékony célú árverésen ennyiért vette meg az elődje arcára formált tésztaszaggatót a főpolgármester. Ott voltunk.

Ha a salgótarjáni Turcsány László valóban lemond, akkor időközi választás jön a nógrádi megyeszékhelyen.

75 százalékkal csökkentené ennek mértékét az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, és ami marad, annak a nagy része is a demokráciára és a jogállamiságra menne.

Olyasvalakit keresünk, aki tud szerkeszteni és újságot is írni, és ami legalább ennyire fontos: hogy az Azonnalit is jól ismeri.

Azt viszont még nem tudják, hogy milyen gyakran lesz meghallgatás, és elviszik-e szavazásig a dolgot, de szerintük nem a szankcionálás a lényeg.

Az igazi baj az a főpolgármester szerint, hogy a kormány nem tárgyal Budapesttel a fővárost érintő uniós források elosztásával kapcsolatban.

Székesfehérvár tízezer eurót küld az ausztrál bozóttüzek okozta károk enyhítésére. De adakozik-e a főváros és a többi önkormányzat? Körbekérdeztünk!

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás