Kirúgná az új tiszavasvári polgármester az ellene induló jegyzőt

Szerző: Hutter Marianna
2018.09.20. 13:13

A fideszes Szőke Zoltán bizalomvesztésre hivatkozik, mondja a jegyző az Azonnalinak.

Kirúgná az új tiszavasvári polgármester az ellene induló jegyzőt

Bár még csak pár napja nyerte meg a tiszavasvári választást a Fidesz-KDNP-s Szőke Zoltán, máris jelezte, hogy nem tart igényt a választáson ellene indult jegyző, Badics Ildikó munkájára – értesült az Azonnali. Lapunknak a hírt Badics Ildikó is megerősítette. Elmondta,

Szőke Zoltán arra hivatkozott, hogy bizalomvesztés miatt nem kíván vele együtt dolgozni a továbbiakban, miután Badics függetlenként hirdette magát a választáson, de valójában szerinte nem volt az.

Badics a polgármester-választáson függetlenként indult, de a város korábbi jobbikos polgármestere, Fülöp Erik többször nyíltan kifejezte a támogatását iránta.

A jegyző az Azonnalinak azt is elmondta: Szőke jogilag még nem is polgármester, vagyis őt hivatalosan csak a beiktatását követően bocsáthatja el. Badics tehát továbbra is bemegy dolgozni a munkahelyére, hiszen még nem kapott semmilyen írásbeli felmentést, ami alapján nem dolgozhatna. Ha a polgármester beiktatása után is úgy gondolja, hogy egyoldalúan – vagyis közös megegyezés nélkül – elküldi, akkor pedig meglesz a lehetősége, hogy bírósághoz forduljon.

„Nem gondolom, hogy tettem volna olyasmit, amivel előre elvágtam volna magam attól, hogy a jövőben is végezzem a jegyzői munkámat” – mondta Badics Ildikó. 

Az Azonnali kereste Szőke Zoltán polgármestert is, hogy megtudjuk, ő is így emlékszik-e a történtekre, valóban elküldte-e Badicsot, vagy még számít a munkájára, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk tőle választ.

A korábban jobbikos fellegvárként számon tartott Tiszavasváriban azt követően írtak ki időközi polgármester-választást, hogy a korábbi polgármester, Fülöp Erik országgyűlési képviselő lett a Jobbik színeiben. A tíz éve a város jegyzőjeként dolgozó Badics Ildikó ugyan függetlenként indult, de tény, hogy a Jobbik nem indított saját jelöltet a településen és a jegyző maga is azt nyilatkozta a Jobbik-közeli Alfahírnek korábban: többek közt a Fülöp Erik által vezetett önkormányzat által elért eredményeket szeretné megtartani.

FOTÓ: Badics Ildikó / Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek