Örmény MMA-harcosnő győzte le a baltás gyilkos húgát

2018.09.18. 18:56

Az örmény katonatársát 2004-ben Budapesten, brutális kegyetlenséggel kivégző Ramil Szafarov testvére alulmaradt egy örmény ellenféllel vívott MMA-mérkőzésen Tbilisziben.

Örmény MMA-harcosnő győzte le a baltás gyilkos húgát

Közel nyolc percig tartó mérkőzésen kapott ki örmény ellenfelétől Rena Szafarova, a baltás gyilkosként ismert Ramil Szafarov húga egy MMA-gálán, a grúz fővárosban. A mérkőzést követően a győztes, Karine Karapetjan az örmény zászló lengetésével ünnepelt.

A diadalt az elhunyt örmény hadnagy, Gurgern Margarjan emlékének ajánlotta fel a sportolónő – számolt be az Armenpress. A meccsről felkerült egy felvétel a YouTube-ra is, de csak azoknak ajánljuk, akit nem zavar a tíz évvel ezelőtt is meghaladottnak számító minőség:

A baltás gyilkosként elhíresült azeri katonatiszt, Ramil Szafarov 2004. február 19-én álmában, egy fejszével gyilkolta meg Gurgen Margarjant. A magyar bíróság 

előre kitervelt módon, különös kegyetlenséggel és aljas indokból elkövetett emberölés bűntettéért legkorábban 30 év múlva felülvizsgálható életfogytiglanra ítélte

az áldozatához hasonlóan szintén hadnagyi rangban szolgáló Szafarovot.

A férfi azonban nem töltötte le a büntetését. A magyar kormány 2012. augusztus 31-én átadta Szafarovot az azeri hatóságoknak, akik hazatérést követően rögtön szabadon is engedték és előléptették.

Örményország az incidens miatt megszakította diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal. A bilaterális viszony azóta sem állt helyre.

Örményország és Azerbajdzsán között a Szovjetunió felbomlásával párhuzamosan katonai konfliktus tört ki a javarészt örmények lakta, de a nemzetközi jog szerint azeri területen fekvő Hegyi-Karabah hovatartozása miatt. Az 1994-ben tűzszünettel zárult háborúban az örményeknek sikerült kiterjeszteni fennhatóságukat a régió jelentős részére.

A konfliktus mind a mai napig meghatározza a felek viszonyát. A tűzpárbajok szinte mindennaposak a „befagyott” frontvonalon. 2016 tavaszán több napra is kiújult a fegyveres konfliktus, és elemzők azóta is attól tartanak, hogy újból elszabadulhat a pokol a Dél-Kaukázusban.

FOTÓ: Armenpress

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek