Mennyire erős a magyar útlevél?

2018.09.15. 10:12

A környező országokból csak Ausztria van velünk egy szinten.

Mennyire erős a magyar útlevél?

A Global Passport Power összesítése szerint a magyar útlevél az előző évekhez képest ismét előkelő helyen szerepel, ugyanis 163 országba lehet vízummentesen utazni vele.

A legjobb helyen ebben a rangsorban Szingapúr áll, egy ottani útlevéllel ugyanis 166 országba lehet utazni, őket Németország, Dánia, Svédország, Finnország, Luxemburg, Hollandia, Norvégia, Dél-Korea és az Egyesült Államok követi 165-tel.

A legrosszabb helyen a terrorizmus által sújtott országok állnak, egy afgán állampolgár például csak 30 országba tud elutazni vízum nélkül, egy iraki 33-ba, egy pakisztáni pedig 36-ba.

A magyar útlevelet a szomszéd államok közül sem veri egyik sem, az osztrák ugyanolyan erős, de mindegyik más gyengébb: egy román útlevéllel 158, egy horváttal 156, egy ukránnal 131, egy szlovákkal 161, egy szlovéniaival szintén 161, egy szerbbel 127 országba lehet könnyen utazni.

Ezek közül Ukrajna javított jelentősen tavalyhoz képest, hiszen 2017-ben sikerült 10 országgal is vízummentességi megállapodást kötnie.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek