A helyi sajtó ellen szervez tüntetést Márki-Zay

2018.09.15. 11:07

Bepipult a polgármester, a helyi fideszes sajtó székháza elé vonultatja a polgárokat.

A helyi sajtó ellen szervez tüntetést Márki-Zay
Kiállás a pártállam áldozataiért néven szervez tüntetést Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester hétfőn a városában.

A tüntetésre a város főterére várják az embereket, a tervek szerint innen a helyi sajtó székháza elé fognak vonulni, hogy erőszakmentesen álljanak ki mindazok mellett, akiket „akiket azért hurcol meg a hatalom, mert elkötelezettek a korrupció és megfélelmlítések ellen”.

Márki-Zay szerint megválasztása óta rendszeresen és igazságtalanul támadja a térség fideszes országgyűlési képpviselője, Lázár János befolyása alatt álló helyi média. A helyi fideszesek ezért azzal vádolják, hogy emiatt meg akarja szüntetni a Vásárhelyi TV-t.

Lázár János mindezt annak tudja be, hogy Márki-Zay közszereplőként nem bírja a kritikát, és a sajtónak pont az a feladata, amelyet a helyiek is ellátnak, hogy tükröt állítson a politikum felé.

A polgármester egy Balzac-idézettel szemlélteti a helyzetet a tüntetés Facebook-oldalán:

„Az újság ahelyett, hogy szent hivatás volna, a pártok eszközévé lett; eszközből üzletté; és mint minden üzlet, becstelen és rosszhiszemű.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek