Rászálltak a kommentelők az erdélyi magyar EP-képviselőkre, mert nem védték meg Magyarországot

Szerző: Kulcsár Árpád
2018.09.13. 11:12

Pedig ők aztán védték, csak nehéz ezt elmagyarázni.

Rászálltak a kommentelők az erdélyi magyar EP-képviselőkre, mert nem védték meg Magyarországot

Rászálltak a két romániai magyar EP-képviselőre a kommentelők, pedig rajtuk aztán tényleg nem múlott a kétharmad: mindketten „böcsülettel” nemmel szavaztak a Sargentini-jelentésre.

De ilyen az internet népe, ha nem érti, akkor kérdezi a dolgokat, főleg ha valaki fake news-al kavarja közben a kakát. 

Például egy Ferenc Zsombor nevű, Erdélyben kétes hírnévnek örvendő figura, aki eleddig nagyjából azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Parászka Boróka nevű újságírót jelentgette fel, zaklatta és fenyegette főállásban, amiért a Marosvásárhelyi Rádióban levő műsora „nemzetellenes”. A szándékos torzítása pedig nagyot tudott lendíteni azon, hogy erősödjön az alternatív valóság, és most magyarázkodni kelljen legalábbis az egyik képviselőnek, Sógor Csabának.

Hiába adtak ki közleményt is, mely szerint „felháborító és elfogadhatatlan gyakorlat, hogy az Európai Parlamentben egyesek új szabályértelmezést hozhatnak csak azért, hogy igazuk legyen” és hogy  a „keddi parlamenti vita hangneme és a szerdai szavazás menete is arra világít rá, hogy kettős mércét alkalmaznak Magyarországgal szemben” – egyelőre mégiscsak több megosztása van annak, amit Ferenc tol a közösségi médiában, hogy hiába van jóban a Fidesz az RMDSZ-szel, lám-lám, nem védték most meg az erdélyi magyarok Magyarországot Strasbourgban.

Íme néhány komment a sok közül:

Fotó: Sógor Csaba/Facebook

Sógor erre némiképp megszeppenhetett, mert az erdélyi közvéleményt vajmi kevésbé szokta érdekelni általában, hogy mit csinál a két képviselőjük öt éven keresztül Brüsszelben, Strasbourgban leszámítva néhány firkászt, elemzőt, és egy szűk réteget,

Orbán Viktor viszont mindenek fölött álló politikai entitás a többség számára, és így tétje van a dolognak.

Szóval magyarázta töretlenül, hogy hát szólt volna a ő keddi vitán, csak éppen nem adtak szót neki, mert minden pártcsaládból csak bizonyos számú ember kaphat, aztán meg is osztott egy videót, hogy felszólalt, igaz, már csak szavazatmagyarázatkor adódott erre lehetősége, de megtette.

Sajnos üres terem előtt, de a szándék a fontos, nemdebár?

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek