Nem kell Vágó Gábor Hír TV-s pénze a Kötöttfogásnak

Szerző: Hutter Marianna
2018.09.07. 12:11

„Mi úgy érezzük, hogy a Hír TV jelenleg olyan állapotban van, hogy oda ellenzékinek nem szabad elmenni” – mondja Gulyás Balázs filmes szakember, a Kötöttfogás egyik szereplője.

Nem kell Vágó Gábor Hír TV-s pénze a Kötöttfogásnak

Nem fogadná el Vágó Gábor Hír TV-s gázsiját a Kötöttfogás – mondta Gulyás Balázs filmes szakember, a műsor egyik szereplője az Azonnalinak pénteken. A Kötöttfogás jelenlegi szereplői a Hír TV-n maguk is szerepeltek a Szabadfogás című műsorban, ám miután augusztusban visszaszerezte a csatornát a kormányközeli érdekkör, ennek vége szakadt, a csatorna hetekre fel is függesztette annak sugárzását. Így a Szabadfogás korábbi gárdája a Magyar Hang Facebook-oldalán volt kénytelen folytatni a műsort Kötöttfogás néven. 

A Hír TV viszont újraindította a héten a Szabadfogást, ám immár új szereplőkkel. Így a műsorvezető Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője lett, az új szereplők közt pedig felbukkant az LMP-s Vágó Gábor is. A politikus az Azonnalinak chatinterjúban ígérte, ha kap majd pénzt a szereplésért, azt a Kötöttfogás stábjának adja. Erre viszont Gulyásék nem tartanak igényt.

„Mi úgy érezzük, hogy a Hír TV jelenleg olyan állapotban van, hogy oda ellenzékinek nem szabad elmenni.”

Hozzátette: nyilván ők nem akarnak senkit sem a távolmaradásra kényszeríteni, de részt sem kívánnak venni a csatorna műsoraiban, még áttételesen sem. Ennek okai közt szerepel az, „ahogy átvették a televíziót, amire használják, és amilyen pénzből készítik a műsorokat”. A kérdésre, hogy a Kötöttfogás csapatából hívtak-e szereplőket az új Szabadfogásba, Gulyás elmondta, őt és Lukácsi Katalint is hívták, de nem vállalták el.

Az érvre, hogy ha bemennek, legalább megjelenik az ellenoldali vélemény, úgy reagált: tart tőle, hogy miután a műsor megvágását nem ők felügyelik, ezért ha valaki olyan véleményt fogalmazna meg, amit „a NER gyomra nem vesz be, azt akármikor kivághatják”. Szerinte az első adás is azt igazolta, mert akik ott voltak, akik ellenzékiként, teljesen más arcukat mutatták, mint eddig és „ez nyilván a műsorszerkesztésnek és a vágásnak köszönhető”. Így teljesen a fideszes narratíva jött ki az adásból és az, hogy az ellenzékiek is ezt nyomják.

És hogy mi kéne ahhoz, hogy Gulyásék bemenjenek a Hír TV-be?

„Mondjuk az, hogy független legyen a műsorszerkesztés, de ez eléggé sci-finek tűnik most.”

FOTÓ: Magyar Hang / Youtube-csatorna

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek