+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. szeptember 7. péntek, 17:05
A falu polgármestere szerint nem a náluk lévő arabok jelentik a legfontosabb hírt, sokkal inkább az, hogy a tápiógyörgyeiek a közútkezelő helyett vágják, kaszálják az állami utak mentén a füvet, és szedik a szemetet.

„Meg akartuk előzni, hogy félreértés legyen” – erről beszélt Tápiógyörgye független polgármestere, Varró István az Azonnalinak azzal kapcsolatban, hogy kiírták közösségi oldalukra: panziójukban a szaúdi-arábiai királyi testőrség tagjai fognak megszállni két hónapig.

 

 

A vendégek a rendőrség magyarországi kutyás kiképzésre érkeznek, „az itt lakók tehát nem »migránsok«, ők Magyarországtól kapott, érvényes, hivatalos beutazóvízummal tartózkodnak hazánk területén” – hangsúlyozták a posztban.

 

 

„Ismerve az elmúlt évek magyarországi eseményeit és azt a fajta negatív kampányt, amely ezekkel az emberekkel szemben folyt, úgy gondoltam, elég sok helyen sikerült átmosni a lakosság agyát. Mi ebből nem akartunk problémát a településen” – magyarázta Varró István a bejegyzés születésének körülményeit.

 

A polgármester szerint a migráció kérdése egyébként egyáltalán nem határozza meg a falu hétköznapjait. Így az esettel kapcsolatban

 

éppen azok az emberek kezdtek félelmet kelteni, „habot verni”, akik sértődöttséggel vannak az önkormányzat irányába, tehát szerinte ez nem a település általános álláspontja.

 

Az Azonnali kérdésére, hogy a menekültválság idején Tápiógyörgyén lehetett-e migránsokat látni, a polgármester nevetve válaszolta, hogy nem, csak a tévében. „Maximum azok a településen élő rendőrök láthattak ilyeneket, akiket levezényeltek a határra. Ők találkozhattak borzalmasabb dolgokkal is, szörnyű emberi sorsokkal, de olyan nem volt, hogy Tápiógyörgyén keresztül vonultak volna végig a migránsok.”

 

Tápiógyörgyére egyébként már korábban is érkeztek külföldi vendégek. Például volt, hogy jöttek svájci testvérvárosukból „turbános gyerekek” pár éve, de akkor ez még senkinek nem volt hír, és soha semmi gond sem volt velük.

 

A mostani vendégekkel egyébként napközben nem is igazán találkozhatnak majd a tápiógyörgyeiek, hiszen reggeli után rögtön mennek majd kiképzésre, majd vacsoráig vissza sem jönnek. A polgármester a hirtelen jött országos figyelem kapcsán elmondta, nagyon szereti, ha Tápiógyörgyéről beszélnek, de valahogy mindig elsikkadnak a jó hírek.

 

„Arról nem írtak eleget, mikor mi nyertük meg a magyarországi falumegújítási versenyt, és az sem érdekel senkit, hogy a közútkezelő helyett vágjuk, kaszáljuk az állami utakat és szedjük a szemetet.

 

Pedig jó lenne, ha erről is írnának, mert sok siker történik ebben a faluban.”

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fókuszban: Orbán Viktor huszonkettedik évértékelője.

Egészen meglepő helyen tűnt fel a zalai termálváros: Európa legjobb helyeit listázva szavazták fel a tizenkettedik helyre a titokzatosan működő European Best Destinationsön.

A választók megbüntették az AfD-t és a velük Türingiában összefogó pártokat. A Hanza-városban a baloldali pártok majdnem a szavazatok kétharmadát hozták el.

A várakozásoknak megfelelően alakultak a nevadai kaukuszok eredményei, Bernie Sanders már az elnyert delegáltak tekintetében is az élen.

Olyan embert választottak a jobbikosok pártalapítványuk kuratóriumának élére,
akinek a neve máltai offshore iratokban merült fel.

A legnagyobb példányszámú szlovák napilap, a SME felvidéki magyar főszerkesztője, Beata Balogová egy héttel a szlovákiai választások előtt a Helyzetben!

Keményen beszólt Tóth
Bertalan a DK-ba igazoló polgármestereinek és a DK-nak is, kijelentve: senki nem tekintheti az MSZP-t a
saját lábtörlőjének!

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás