+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. szeptember 7. péntek, 17:05
A falu polgármestere szerint nem a náluk lévő arabok jelentik a legfontosabb hírt, sokkal inkább az, hogy a tápiógyörgyeiek a közútkezelő helyett vágják, kaszálják az állami utak mentén a füvet, és szedik a szemetet.

„Meg akartuk előzni, hogy félreértés legyen” – erről beszélt Tápiógyörgye független polgármestere, Varró István az Azonnalinak azzal kapcsolatban, hogy kiírták közösségi oldalukra: panziójukban a szaúdi-arábiai királyi testőrség tagjai fognak megszállni két hónapig.

 

 

A vendégek a rendőrség magyarországi kutyás kiképzésre érkeznek, „az itt lakók tehát nem »migránsok«, ők Magyarországtól kapott, érvényes, hivatalos beutazóvízummal tartózkodnak hazánk területén” – hangsúlyozták a posztban.

 

 

„Ismerve az elmúlt évek magyarországi eseményeit és azt a fajta negatív kampányt, amely ezekkel az emberekkel szemben folyt, úgy gondoltam, elég sok helyen sikerült átmosni a lakosság agyát. Mi ebből nem akartunk problémát a településen” – magyarázta Varró István a bejegyzés születésének körülményeit.

 

A polgármester szerint a migráció kérdése egyébként egyáltalán nem határozza meg a falu hétköznapjait. Így az esettel kapcsolatban

 

éppen azok az emberek kezdtek félelmet kelteni, „habot verni”, akik sértődöttséggel vannak az önkormányzat irányába, tehát szerinte ez nem a település általános álláspontja.

 

Az Azonnali kérdésére, hogy a menekültválság idején Tápiógyörgyén lehetett-e migránsokat látni, a polgármester nevetve válaszolta, hogy nem, csak a tévében. „Maximum azok a településen élő rendőrök láthattak ilyeneket, akiket levezényeltek a határra. Ők találkozhattak borzalmasabb dolgokkal is, szörnyű emberi sorsokkal, de olyan nem volt, hogy Tápiógyörgyén keresztül vonultak volna végig a migránsok.”

 

Tápiógyörgyére egyébként már korábban is érkeztek külföldi vendégek. Például volt, hogy jöttek svájci testvérvárosukból „turbános gyerekek” pár éve, de akkor ez még senkinek nem volt hír, és soha semmi gond sem volt velük.

 

A mostani vendégekkel egyébként napközben nem is igazán találkozhatnak majd a tápiógyörgyeiek, hiszen reggeli után rögtön mennek majd kiképzésre, majd vacsoráig vissza sem jönnek. A polgármester a hirtelen jött országos figyelem kapcsán elmondta, nagyon szereti, ha Tápiógyörgyéről beszélnek, de valahogy mindig elsikkadnak a jó hírek.

 

„Arról nem írtak eleget, mikor mi nyertük meg a magyarországi falumegújítási versenyt, és az sem érdekel senkit, hogy a közútkezelő helyett vágjuk, kaszáljuk az állami utakat és szedjük a szemetet.

 

Pedig jó lenne, ha erről is írnának, mert sok siker történik ebben a faluban.”

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Már a képmegosztónál is belátták, rettentő káros a fiatalok testképére, ha az arcukba nyomják a pénzért megvásárolható szépülést.

Az Ireland Simpsons Fans csoport saját pártjának tényleg egy fánk lesz a logója, de amúgy nagyon úgy tűnik, nem egy új viccpárt lesz az ISF Party.

Százezer ember vonult végig New York pénzügyi negyedén, hogy aztán meghallgassa a svéd klímaaktivistát. Az Azonnali ott volt, és hoztunk nektek képeket!

Németország eddigi legnagyobb klímatüntetéseit rendezték ma meg. Az Azonnali ott volt, és megmutatja nektek a legjobb transzparenseket!

A Szabadságpárt gyorsan szeretne szalonképesebbé válni, hogy újra elfogadható koalíciós partner lehessen a Kurz-féle Néppárt számára.

A hét kérdése

A szélsőjobb által is oly sokat emlegetett európai életmód védelme névvel ellátott biztosi portfóliót sokan betámadták. Ha rajtad múlik, mire neveznéd át?

Azért ide elnéznénk

Ezen három dolog kombinációja lesz szeptember 27-29 között, naná, hogy Szentendrén.

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Újra az irodalom és könyvkultúra központja lesz négy napra a Várkert Bazár október 10-től.

Ezt is szerettétek

Mennyire kapják meg a mindennapi szexizmust azok a lányok, akik bevallottan azzal akarnak érvényesülni, hogy jól néznek ki?

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Kárpátaljáról viszont mentőt fizetnek a magyarok a határig, hogy eljussanak a rossznak tartott magyar egészségügybe. Mutatjuk, miért.

Mutatunk pár jó társasjátékot, amiben tényleg kell gondolkodni, és nem is feltétlenül a többiek kisemmizése vagy kiiktatása a cél. Azonnali-lista!

Twitter megosztás Google+ megosztás