+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2018. szeptember 7. péntek, 17:05
A falu polgármestere szerint nem a náluk lévő arabok jelentik a legfontosabb hírt, sokkal inkább az, hogy a tápiógyörgyeiek a közútkezelő helyett vágják, kaszálják az állami utak mentén a füvet, és szedik a szemetet.

„Meg akartuk előzni, hogy félreértés legyen” – erről beszélt Tápiógyörgye független polgármestere, Varró István az Azonnalinak azzal kapcsolatban, hogy kiírták közösségi oldalukra: panziójukban a szaúdi-arábiai királyi testőrség tagjai fognak megszállni két hónapig.

 

 

A vendégek a rendőrség magyarországi kutyás kiképzésre érkeznek, „az itt lakók tehát nem »migránsok«, ők Magyarországtól kapott, érvényes, hivatalos beutazóvízummal tartózkodnak hazánk területén” – hangsúlyozták a posztban.

 

 

„Ismerve az elmúlt évek magyarországi eseményeit és azt a fajta negatív kampányt, amely ezekkel az emberekkel szemben folyt, úgy gondoltam, elég sok helyen sikerült átmosni a lakosság agyát. Mi ebből nem akartunk problémát a településen” – magyarázta Varró István a bejegyzés születésének körülményeit.

 

A polgármester szerint a migráció kérdése egyébként egyáltalán nem határozza meg a falu hétköznapjait. Így az esettel kapcsolatban

 

éppen azok az emberek kezdtek félelmet kelteni, „habot verni”, akik sértődöttséggel vannak az önkormányzat irányába, tehát szerinte ez nem a település általános álláspontja.

 

Az Azonnali kérdésére, hogy a menekültválság idején Tápiógyörgyén lehetett-e migránsokat látni, a polgármester nevetve válaszolta, hogy nem, csak a tévében. „Maximum azok a településen élő rendőrök láthattak ilyeneket, akiket levezényeltek a határra. Ők találkozhattak borzalmasabb dolgokkal is, szörnyű emberi sorsokkal, de olyan nem volt, hogy Tápiógyörgyén keresztül vonultak volna végig a migránsok.”

 

Tápiógyörgyére egyébként már korábban is érkeztek külföldi vendégek. Például volt, hogy jöttek svájci testvérvárosukból „turbános gyerekek” pár éve, de akkor ez még senkinek nem volt hír, és soha semmi gond sem volt velük.

 

A mostani vendégekkel egyébként napközben nem is igazán találkozhatnak majd a tápiógyörgyeiek, hiszen reggeli után rögtön mennek majd kiképzésre, majd vacsoráig vissza sem jönnek. A polgármester a hirtelen jött országos figyelem kapcsán elmondta, nagyon szereti, ha Tápiógyörgyéről beszélnek, de valahogy mindig elsikkadnak a jó hírek.

 

„Arról nem írtak eleget, mikor mi nyertük meg a magyarországi falumegújítási versenyt, és az sem érdekel senkit, hogy a közútkezelő helyett vágjuk, kaszáljuk az állami utakat és szedjük a szemetet.

 

Pedig jó lenne, ha erről is írnának, mert sok siker történik ebben a faluban.”

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása. Podcast!

A legtöbb helyen kötelező lesz a maszkviselés, annak betartásáért pedig az adott hely lesz a felelős. Részletek!

Egyszerűsített logót kap Budapest, a fővárosi fenntartású cégek esetében pedig egységes ernyőarculattal cserélnék le a jelenlegi összevisszaságot.

Egy állatvédelmi törvény miatti vita odáig fajult a varsói jobboldali kormányban, hogy a PiS frakcióvezetője szerint is vége az eddigi koalíciónak – de ezzel a kormánytöbbségnek is.

Toszkána az olasz baloldal fellegvára, 1921-ben a tengerparti Livornóban alapították meg az olasz kommunista pártot. Salvini és a jobbközép most egy keményvonalas EP-képviselővel hódítaná meg a vörös tartományt. Körbefotóztuk!

A rendszerváltás utáni legnagyobb haditechnológiai beruházását valósította meg keleti szomszédunk, Patriot légvédelmi rakétákat vásárolt. De pontosan mit akarnak ezzel?

Továbbra sem enyhül a járvány: pénteken 941 újabb esetet találtak meg, amivel már 11 202 főre nőtt az aktív esetek száma. Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A budapesti a járvány miatt elmaradt, ám a pécsi tartja magát. Szeptember 17-20.

A nemrég alakult modern metálzenekar először mutatja be a karantén alatt írt debütáló lemezét. A szeptember 18-i bulin fellépnek még: Heedless Elegance, As Karma Brings.

Schiffer András ökopolitikai vitaköre ezúttal házhoz megy az Öreg-tóhoz. Szeptember 19.

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás