„Egy Lex Éjjeli Őrség végképp nevetségessé tenné a magyar törvényhozást”

Szerző: Hutter Marianna
2018.09.05. 18:22

A Fidesz bizottságban vizsgáltatná ki a Migration Aid párttá alakulását. A szervezetet vezető Siewert András sok sikert kíván ehhez.

„Egy Lex Éjjeli Őrség végképp nevetségessé tenné a magyar törvényhozást”

„A politikusok azt csinálnak, amit akarnak, szívük joga” – így kommentálta Siewert András, a Migration Aid vezetője az Azonnalinak, hogy a Fidesz kezdeményezte: az Országgyűlés igazságügyi bizottsága vegye napirendre pártalapításuk ügyét.

Siewerték néhány hete jelentették be, hogy pártot alapítanak Éjjeli Őrség néven, ami a kormánypárt szerint Soros György érdekét fogja szolgálni. A Fidesz célja, hogy „megvizsgálják, mit lehet tenni azért, hogy a magyar törvényeket vállaltan megkerülni akaró szervezet ne tudjon párttá alakulni”.

„Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen jogszabályt tudnak alkotni úgy, hogy az ellehetetlenítse magánszemélyek számára a pártalapítást. Ehhez sok sikert kívánok a kormánypártoknak!”

– kommentálta Siewert a fideszes parlamenti kezdeményezést az Azonnalinak

Hozzátette:

ha most csinálnak egy Lex Éjjeli Őrséget, azzal végképp nevetségessé teszik a magyar törvényhozást.

A Fidesz szerint Siewerték nyíltan vállalják az adókerülést, ám a Migration Aid vezetője szerint ez nem igaz. A szervezet ugyanis hivatalos állásfoglalást kért a NAV-tól, hogy kötelesek-e bevándorlási adót fizetni, ám még nem kaptak választ. Ha viszont az adóhivatal azt állapítja meg, hogy erre kötelesek, akkor be is fogják fizetni a szükséges összeget. Az Éjjeli Őrség Párt pedig még meg sem alakult, vagyis „propaganda szempontból jól hangzik, hogy mi adót kerülünk, de semmiféle jogalapja nincsen” – tette hozzá Siewert.

A pártalapítás vizsgálatával kapcsolatos kezdeményezést egyébként Czunyiné Bertalan Judit fideszes országgyűlési képviselő nyújtotta be, akitől az Azonnali rövid telefonos interjút kért kedden. Ám úgy tűnik, a politikus már az őszi parlamenti ciklus kezdete előtt is gőzerővel dolgozik, ugyanis megkeresésünkre azt a választ kaptuk, hogy „képviselő asszony egyéb elfoglaltságai miatt telefonos interjúra nincs lehetőség.”

FOTÓ: Migration Aid/ Facebook

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek