Román minisztere lett Franciaországnak

2018.09.04. 17:09

Két új minisztert is kineveztek kedden, egyet a sport, másikat a környezetvédelmi tárca élére.

Román minisztere lett Franciaországnak

Egy bukaresti születésű volt úszót, Roxana Mărăcineanut nevezték ki sportminiszternek Franciaországban. A 43 éves politikus Laura Flesselt váltja, aki személyes okokra hivatkozva mondott le hivataláról – írja az RFI.

Mărăcineanu Franciaországot képviselve lett világbajnok 1998-ban, úgy, hogy ő volt az első „francia”, aki 200 méteres hátúszásban világbajnok tudott lennni. Ugyanakkor olimpai ezüstöt is nyert Sydneyben. 2004-ben fejezte be az aktív sportolást. 
 

Ezután kommentátor volt több tévécsatornánál, majd a civil szférában is dolgozott, mielőtt Ile-de-France-ban regionális tanácsosi tisztséget töltött be.

A sportoló családja 1984-ben költözött Franciaországban a Ceaușescu-diktatúra üldöztetései elől menekülve, és ott politikai menedékjogot kértek, Mărăcineanu ekkor 9 éves volt.

Emmanuel Macron államfő ma egy másik minisztert is kinevezett a kormányba: Nicolas Hulot-t François de Rugy, a francia nemzetgyűlés eddigi elnöke váltja.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek