Szelfijeink alapján képes elemezni érzelmeinket a Snapchat

2018.09.03. 08:58

A csevegőprogram fejlesztői új szintre emelték az arcfelismerést.

Szelfijeink alapján képes elemezni érzelmeinket a Snapchat

Az elmúlt napokban kapta meg a Snapchat a szabadalmat az amerikai hatóságoktól arra a technológiára, mellyel képesek precízen meghatározni egy adott rendezvény résztvevőinek hangulatát – adta hírül a Business Insider. A fejlesztés nem csupán az alapvető érzelmeket – mint a harag, a szomorúság, vagy az öröm – ismeri fel, hanem egészen árnyalt képet tud alkotni egy komplex skála alapján.

A szabadalmi dokumentáció alapján a Snapchat a helymeghatározási adatokat használná fel a rendezvények lokalizációjára, vagyis akkor lépne életbe a technológia, ha egy adott helyszínen tömegesen jelennének meg a felhasználók.

A tervek szerint a közönség hangulatának monitorozását jó pénzért tudnák értékesíteni a rendezvények szervezőinek.

A szabadalom megszerzése ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a fejlesztés mindenképpen be is kerül a csevegőprogramba. A Snapchat az elmúlt években számos arcfelismeréssel kapcsolatos szabadalmi kérelmet nyújtott be az illetékes hatóságokhoz, ám ezek a technológiák még nem jelentek meg az applikációban.

FOTÓ: Instagram / Olaf Padar

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek