+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. szeptember 3. hétfő, 10:15
Macron mellett azonban továbbra is kiáll a német-francia kettős állampolgárságú zöldpárti politikus.

Pont került a sajtóban az elmúlt napokban nagy vitát kavaró ügy végére: Emmanuel Macron és Daniel Cohn-Bendit közös döntése alapján nem az egykori zöldpárti EP-képviselő lesz Franciaország következő környezetvédelmi minisztere, számolt be a Die Presse.

 

Cohn-Benditet a francia államfő bizalmasai tették fel az alig egy hete lemondott Nicolas Hulot lehetséges utódjairól készülő listára. Cohn-Bendit már a kezdetektől tartózkodóan nyilatkozott a francia sajtónak az esetleges kinevezésével kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy nem tartja magát alkalmasnak a miniszteri posztra.

 

Azt ugyanakkor igyekezett leszögezni, hogy támogatja Macron politikáját.

 

Daniel Cohn-Bendit német-francia kettős állampolgárságú politikus az 1968-as diákmozgalomban való részvételével kezdte politikai karrierjét. Komoly botrányt kavartak a 70-es évek végén megjelent írásai, melyek miatt a pedofília támogatásával vádolják. 

 

1994-től húsz éven keresztül volt EP-képviselő zöldpárti színekben. Az európai zöldek frakcióját tíz éven át vezette. Ebben a minőségében számos alkalommal illette komoly kritikával a magyar kormányt a jogállamiság leépítésével kapcsolatban, ami miatt a Fidesz-közeli média gyakori célpontjává vált.

 

FOTÓ: Flickr / Heinrich-Böll-Stiftung

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Schiffer Andrással és Böcskei Balázzsal azt jártuk körbe, mit jelent a magyar Eb-szereplés a focinkra nézve, és hogyan bántak a magyar szurkolókkal Münchenben. Podcast!

Miután Németországot meghódította már az ausztropop, ideje betörnie Magyarországra is.

Az Európai Tanács csütörtöki ülésén a holland miniszterelnök felvetette, hogy Magyarországnak távoznia kellene az EU-ból, ami cselekvésre ösztönözte a DK miniszterelnök-jelöltjét.

Hadházy az Azonnali Karácsony-interjújára reagált: szerinte a korrupcióval szemben nem
lehet pragmatikusnak lenni.

A Lukasenka-ellenes bloggert még az elnökválasztási kampányban tartóztatták le a közrend súlyos megsértésének vádjával – akár 15 évet is kaphat.

Az ostravai kórház covidosztályán dolgozók három hónapon keresztül szedték az Imunor nevű gyógyszert, és alig betegedtek meg közülük.

Az eheti Tsúfos Tükör a német-magyar mérkőzést egy új szemszögből kívánja bemutatni.

A hét kérdése

Nem sikerült a csoda, de az a két pont még így is kettővel több, mint amit a papírforma alapján a szakértők vártak. A kérdés már csak az, hogy a továbbiakban kiknek fogsz drukkolni.

Azért ide elnéznénk

A Parlament és Lánchíd kötötti ideigelenes pihenőparkban átalakíthatsz egy parkolót. Pályázz augusztus 10-ig!

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás