A medve sem tudta megakadályozni, hogy átkeljünk a Transzfogarason

2018.09.02. 17:08

Az azonnalipontro hetedik részében egy vadonatúj Daciával végigmegyünk Románia leglátványosabb szerpentinjén, a Transzfogarasi úton, ahol medvével és turisták özönével is találkoztunk. Romániai sorozatunk utolsó része Erdélyben végződik: megmutatjuk, honnan kezdte a karrierjét Klaus Johannis román elnök, és hogyan készül az 1918-as nemzetgyűlésnek helyt adó Gyulafehérvár a centenáriumra.

Csak az év felében, tavasztól őszig járható a transzfogarasi átjáró, amely kétezer méteres magasságig kanyarog fel, majd alá, és Munténiát köti össze Dél-Erdéllyel.

Az Azonnali egy Daciával vágott neki az útnak, amely mentén hol miccsező románokat, hol szocialista emlékművet, hol medvét látni. A hegygerincen meg jó sok birkát és turistát a gyönyörű panoráma mellé.

A Fogarasi-havasokból leérve az alapvetően az Erdélyen túli Romániát bemutató sorozatunk végül Erdélyben fejeződik be. Megmutatjuk, hogy mi maradt a német örökségből Nagyszebenben: a városban megnézzük a romániai német párt székházát is, ahonnan Klaus Johannis erdélyi szász származású román elnök a karrierjét kezdte.

Mielőtt pedig a nagylaki határnak vennénk az irányt, beugrunk Gyulafehérvárra, amely már nagyban készül a nemzetgyűlés december elsejei centenáriumára. Az is kiderül, hogy miért nem csak emiatt a román egység egyik szimbóluma Gyulafehérvár, és megmutatjuk azt is, hogy hol van eltemetve Hunyadi János.

Íme, az utolsó rész, az eddigieket pedig nézd vissza itt!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek