Brüsszel megállítaná az óraállítást! És te?

2018.08.31. 12:28

Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy örökre megszüntessük az óraátállítást. Egyetértesz?

Brüsszel megállítaná az óraállítást! És te?

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a német közszolgálati televízióban jelentette be, hogy az általuk rendelt kutatás eredményei alapján a testület elé bocsájtja a javaslatot, amely bevezetné, hogy ne kelljen átállítani az órákat évente kétszer téli, illetve nyári időszámításra – írja a FAZ. Ez azt jelenti, hogy az EU-ban ezentúl nem kellene átállítani az órákat március utolsó vasárnapján hajnali kettőről háromra, majd október utolsó vasárnapján háromról vissza kettőre.

Az EU felmérésén a megkérdezett 4,6 millió ember nyolcvan százaléka nyilatkozott úgy, hogy elege van az óraállítgatásból.

Juncker azt mondta, hogy értelmetlen lett volna megkérdezni a polgárokat, ha utána nem történik semmi. A Bizottság döntése után persze az EU többi jogalkotó intézményének és a tagállamoknak is döntenie kell majd,

azt pedig legvégül a tagállamok dönthetnék majd el, hogy a téli, vagy a nyári időszámítást tartják meg. 

A szabályozás felülvizsgálata egyébként Finnország kezdeményezésére került napirendre.

A kezdeményező Finnország mellett Lengyelországban, Spanyolországban, Litvániában, Magyarországon és Horvátországban ellenezték a legtöbben – 90 százalékos, vagy azt meghaladó arányban – az óraátállítást a felmérésben.

Te mit gondolsz? Jó ötlet végleg átállni egyfajta időszámításra?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek