Milyen lesz az új Közlekedési Múzeum? Vitézy Dávid elmondja

2018.08.24. 11:49

Minden járművet ki tudnak majd állítani, az Északi Járműjavító ráadásul autentikus helyszín.

Milyen lesz az új Közlekedési Múzeum? Vitézy Dávid elmondja

Kőbányán, az egykori Északi Járműjavító épületében épül fel a Közlekedési Múzeum új épülete. Vitézy Dávid arról beszélgetett Legát Tibor újságíróval, hogy miért jó ez a döntés a múzeumnak. A múzeum főigazgatója szerint

az új helyen minden járművet ki tudnak majd állítani, lesz hely a bővülésre, az egykori MÁV-telep pedig autentikus helyszín a múzeumnak.

Vitézy Dávid szerint az egész épületegyüttes szimbiózisban van a vasút, így a közlekedés történetével. A főigazgató szerint eleinte sokszor megkapták, hogy Kőbánya a világ végén van, de szerinte éppen az az izgalmas, hogy egy ilyen rozsdaövezetet el tudnak kezdeni felvirágoztatni.

A helyszín egyébként ugyanúgy az egyes villamos vonalához közel fekszik, mint a múzeum előző, városligeti épülete, tehát valójában nincs sokkal félreesőbb helyen. Az új Közlekedési Múzeum megépítésére már kiírták a pályázatot, a hazai cégek mellett ilyen beruházásokban jártas külföldi tervezőket is megkerestek.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek