Miért ekkora parasztok a románok? Bukovinában kiderül!

2018.08.16. 16:52

Vlog-sorozatban mutatjuk be, mi van Erdélyen kívül a százéves Romániában. A harmadik részben Bukovinába érkezünk: elmélyedünk a román paraszti kultúra rejtelmeiben, meglátogatunk egy többszáz éves képregényekkel kifestett kolostort, megkóstoljuk a hamisítatlan román fagyit, és akaratunk ellenére majdnem egy gyorsétterembe kényszerülünk Szucsávában.

Az Azonnali romániai körútjának harmadik részében az ország északkeleti csücskébe, Bukovinába látogat. Megidézzük a juhászok, juhok és hegyek által dominált mioritikus életérzést, és kiderítjük, miért a paraszti kultúra áll a legközelebb a románokhoz.

Az UNESCO világörökség részét képező voroneți kolostorban még a férfiakra is hosszú szoknyát adnak, de cserébe megnézhetünk egy több száz éves gigantikus képregényt,

amit ráadásul a helyben kifejlesztett voroneți kék színnel festettek.

A régió központjában, Szucsávában folyik az olcsó sör, tombol a veretés, és itt gyártja a legjobb román fagyit a szocializmussal szemben mindenre elszánt erdélyi vállalkozó.  Az #azonnalipontro harmadik részét itt nézhetitek meg:

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek