+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2018. augusztus 15. szerda, 14:14
A másodosztályban játszó Darmstadtnak nem tetszik, hogy a város AfD-szervezetének tagjai elutaztak a St. Pauli elleni meccsükre.
A Bundesligában már többször is megforduló, jelenleg másodosztálybeli SV Darmstadt 98 felszólította az AfD szimpatizánsait, hogy a jövőben ha lehet, inkább ne szurkoljanak nekik.

 

A csapat haragját az váltotta ki, hogy az AfD-sek elutaztak a Darmstadt St. Pauli elleni meccsére, majd büszkén posztolták, ahogyan a baloldali jelképnek számító hamburgi csapat ellen szurkolnak a darmstadtiak szektorából. (A képeket időközben eltávolították a Facebookról.)

 

„Sürgősen gondoljátok át, hogy szurkoltok-e nekünk, mivel azok a nézetek, amelyeket ti képviseltek, nem csengenek össze az általunk megtestesített értékekkel. Nem akarjuk, hogy a lelátóinkon ilyen nézeket valló emberek drukkoljanak nekünk” – írta a csapat a darmstadti AfD-alapszervezet Facebook-oldalára.

 

A klub alapszabályában az áll, hogy határozottan fellépnek a rasszista, alkotmány- és idegenellenes, diszkriminatív, embertelen cselekedetek ellen, így azzal, hogy nem akarnak a muszlimok és a migránsok ellen politizáló AfD-seket látni a szurkolók között, lényegében az alapszabályban foglaltaknak tettek eleget .

 

A darmstadti klub az AfD-hez intézett kommentjében arra is kitér, hogy

 

a csapat szerepfelfogása szerint a labdarúgásnak összekötő kapocsnak kell lennie a különböző nemzetiségek, kultúrák, vallások, fogyatékkal élők és fogyaték nélkül élők között.

 

A meccsen a St. Pauli egyébként 2-0-ra legyőzte a Darmstadtot.

 

Ezzel a lépéssel a Darmstadt már a második hesseni focicsapat, amely határozottan elítéli a jobboldali populista AfD-t. Tavaly decemberben a Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt vezetője, Peter Fischer nyilatkozta azt egy lapinterjúban, hogy nem kíván AfD-tagokat látni a sportegyesület tagjai között. 

 

„A barna aljnak semmi keresnivalója nincs nálunk. Egy náci sem lesz az Eintracht Frankfurtnál, amíg én a klubnál vagyok.”

 

Az AfD szellemi holdudvarához tartozó Junge Freiheit januári riportja szerint ezen akkor rendesen kiakadtak a párt tagjai. A hetilap külön kitért arra, hogy milyen érdekes, hogy míg a FIFA-nak van egy Say no to racism kampánya, addig Say no to islamism vagy Say no to socialism nincsen, holott a rasszizmushoz hasonlóan ezen ideológiák is számos ember halálához vezettek.

 

 

A 2017-es szövetségi választáson az AfD az országos átlagnál gyengébben szerepelt Darmstadtban: 9,8 százaléka csak a hatodik helyhez volt elég. Frankfurtban is hasonló volt a helyzet, az AfD ott listán 9,3 százalékot kapott. A jelenleg CDU-zöld koalíció által vezetett Hessenben október 28-án tartományi választás lesz. Tartományi szinten az AfD 13 százalék körül áll.

 

Az Azonnali körbekérdezi a magyar NB1 csapatait, előfordult-e már náluk hasonló eset: beengednek-e meccseikre pártjelvényes DK-sokat, Toroczkai-pártiakat vagy épp radikális baloldali aktivistákat.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Volt olyan tüntető, akit legalább húsz rendőr ütött és rugdosott, miközben már rég a földön feküdt. Második estéje tüntetnek Belgrádban és országszerte Vučić és rendszere ellen.

A fából készült alkotást július 4-én, az amerikai függetlenség napján gyújtották fel.

A jobbközép Andrej Plenković annyira egyértelmű győzelmet aratott, hogy nem szorul rá egyetlen nagyobb pártra se koalíciós partnerként. Csak a kisebbségekre, lényegében.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes szerint Budapesten rövid távon biztosan nem lesz ingyen a BKV. De mit és miért akarnak a bécsi zöldek?

Hónapok óta veszekszenek a Gödöt vezető politikusok. A Momentum vezetése polgármestere, Balogh Csaba pártjára állt, de mit gondol az ügyről a többi pártközpont?

Ahhoz, hogy Magyarországról valaki ellen eljárást indítsanak, részes tagállamban vagy ottani céggel kell az EU-s pénzt elcsalni. Ezt maga Laura Codruța Kövesi mondta nekünk.

A hét kérdése

Vége a parlamenti szezonnak, vége a járvány durvábbik részének, és már rendeleti kormányzásra való felhatalmazása sincs Orbánnak, ideje hát megnézni, profitált-e ebből bármelyik párt. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Három borásztehetség, bor, bogrács, vezetett kóstoló, dűlőtúra. Mád, július 11.

Duda vs. Trzaskowski: a párharcot többek közt Pál Benedek, az Azonnali szerzője is értékeli július 14-én délután!

Az egyik legszebb pincesoron nyit ki a Planina borház július 31-én este. Vigyázat, sokac temperamentum + jó borok!

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás