Mi van Romániában Erdélyen túl? Az Azonnali megmutatja

2018.08.09. 10:31

Idén százéves Románia: az évfordulón az Azonnali végigjárta az országot, pontosabban az Erdélyen kívüli részét. Megmutatjuk Romániának azt az arcát, amit kevésbé ismernek a magyarok. Az első részben Szatmáron át megérkezünk Máramarosba: szerpentineken teszteljük az útra elhozott Daciát, és elmegyünk Ceaușescu börtönébe.

Száz évvel ezelőtt, 1918-ban jött létre Románia: a szomszédban nagyon készülnek a december elsejei centenáriumra, minden nagyobb város központját kiplakátolták az évfordulóra emlékező molinókkal. Magyarországról persze Erdély Romániához csatolása miatt leginkább ferde szemmel nézzük a nagy ünnepi készülődést,

az Azonnali viszont úgy döntött, a centenárium alkalmából megnézi és megmutatja, mi van Erdélyen kívül a százéves Romániában.

A roadtripre egy Dacia Dusterrel mentünk, hiszen mi más illene jobban egy romániai körtúrához, főleg egy olyanhoz, ahol keményebb terepekre is számítunk. 

Hétrészes videósorozatban mutatjuk be, mit láttunk az Erdélyt körülölelő román kifliben. Íme, az első rész Szatmárnémetitől Máramarosszigetig.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek