Még az űrből is látszik a Közép-Európát sújtó aszály

2018.08.09. 10:37

Segélykiáltásnak is beillő fotókat osztott meg egy német űrhajós a Twitteren.

Még az űrből is látszik a Közép-Európát sújtó aszály
A második űrmisszióján résztvevő Alexander Gerstet – saját szavaival élve – sokkolta a szabad szemmel is észlelhető drasztikus változás.

A Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetéről készített képei arról tanúskodnak, hogy ahol pár éve még a zöldellő mezők feküdtek, most már inkább a barna szín dominál. 

Alexander Gerst on Twitter

Just had a chance to take my first photos of dried-out Central Europe and Germany since a few weeks, and was shocked. What should have been green, is now all brown. Never seen it like this before. #Horizons

A geofizikus végzettségű Alexander Gerst először 2014 nyarán csatlakozott az ISS nemzetközi expedíciójához. Akkor még egészen más hangulatot árasztó tájat kapott lencsevégre Németország és a tágabb régió felett.

Alexander Gerst on Twitter

Hier zum Vergleich ein paar Fotos von 2014. Krasser Unterschied, mit bloßem Auge aus dem Weltraum sichtbar... --- Here for comparison a few photos from 2014, big difference, visible from space with the naked eye...

A globális klímaváltozás egyre komolyabb, már a hétköznapokban is érzékelhető problémát jelent. Az elmúlt hetekben sorozatosan érkeztek a hírek a szokatlan szárazság miatt még pusztítóbbá váló bozóttüzek okozta katasztrófákról világszerte. A jelenségről a 444 közölt egy hosszabb hangvételű, baljós tudósítást a minap.

FOTÓK: Twitter/ Alexander Gerst

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek