Eleged van a kánikulából? Nézd, ahogy az Északi-tengernél játszik a szél

2018.08.08. 12:54

Most megidézheted pár percre az Északi-tenger frissítő szellőit egy holland művész munkáin keresztül.

Eleged van a kánikulából? Nézd, ahogy az Északi-tengernél játszik a szél

A legfrisebb előrejelzések szerint a hőség a következő napokban sem fog csillapodni. A várva várt felüdülésre még várnia kell mindazoknak, akik nem olyan szerencsések, hogy épp most nyaralnak. Testünk fizikai igénybevételét ugyan nem enyhíti, de Theo Jansen alkotásainak látványa lehetővé teszi, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk a monitorok előtt.

A 70 éves holland művész javarészt műanyagból és fából készített futurisztikus művei a szél energiáját használják fel mozgásuk során. A kinetikus szobrászat remekeinek számító strandszörnyek a

különleges kialakításuknak köszönhetően olyan könnyen tudnak haladni a süppedős fövenyen, hogy az a NASA fejlesztőinek érdeklődését is felkeltette.

Ha téged is annyira elbűvölte a látvány, hogy élőben is szeretnéd látni a „szörnyeket”, van egy rossz hírünk: idén már biztosan nem lesz erre lehetőség, hiszen elővételben minden jegy elkelt a Hága közelében tartandó bemutatókra. Búslakodásra azonban semmi ok, egy webshopon keresztül meg lehet rendelni a strandszörnyek kicsinyített másait. Összerakni persze nekünk kell majd!

FOTÓ: Instagram/ speranza_ultima

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek