Vona Gábor: A NER-t nem lehet leváltani, hanem túl kell élni

Szerző: Katona Mariann
2018.08.07. 11:11

Videóblogra cseréli a pártpolitikát Vona Gábor, ehhez közösségi támogatásra és cégek hirdetéseire számít. A volt Jobbik-vezér egy háttérbeszélgetésen arról beszélt: ha a Jobbik kéri, adna nekik a tanácsokat, például az LMP-vel való együttműködés szükségességéről.

Vona Gábor: A NER-t nem lehet leváltani, hanem túl kell élni

Felhagy a pártpolitikával Vona Gábor és vlogger lesz belőle – a Jobbik korábbi elnöke erről elsőként a HVG-nek beszélt. A cikk megjelenésével egy időben egy újságíróknak rendezett háttérbeszélgetésen bővebben is kifejtette a váltás okait és leendő terveit. Ezen az Azonnali is ott volt.

Testem, lelkem nem kívánja most a pártpolitikát

– így fogalmazott az expolitikus arról, hogy miért fordít egy jelentőset az eddigi életén. Mint mondta, belátta, hogy pártpolitikusként rendkívül beszűkült a tér a nemzeti együttműködés rendszerén belül, ráadásul a társadalmi hangulatot sem tudta ebben a szerepben kellően befolyásolni.

Az április 8-i választást megelőzően még Vona Gábor is hitt abban, hogy a kormány választáson leváltható, bár most már úgy látja, hogy nem is biztos, hogy valódi voksolás volt. Nem csalásra gondol, hanem arra, hogy a szabályoktól elkezdve minden úgy lett kialakítva, hogy ne legyen esély nyerni.

Orbán Viktor szerinte olyat adott a társadalomnak, amire megvolt a társadalom igénye. „Készített egy Horthy-Kádár mixet, ezt kitöltötte a pohárba és sokaknak ízlett" – így foglalta össze.

A NER-t Vona szerint nem lehet leváltani, hanem túl kell élni, mert egyszer biztosan összeomlik.

A korábbi pártelnök úgy véli, ezt biztosan nem a magyar társadalomtól és nem is az Európai Uniótól kell várni, de azt nem tudta megmondani, hogy akkor mi lesz a kiváltó ok. A Jobbik is most annyit tehet, hogy megőrzi a függetlenségét, és amikor az összeomlás megtörténik, akkor jó állapotban lesz.



Vona Gábor – mint mondta –, tudja, hogy most sokaknak csalódást okoz, de nem akar senkit áltatni.

Heti egy hat-nyolc perces videó jön



A vloggerré átvetkőző politikus azt mondta, hogy közéleti témákkal kíván foglalkozni, itt említette például a cigányság helyzetének bemutatását. Ráadásul erre most úgy nyílna lehetősége, hogy nem annak a pártnak a vezetőjeként megy mondjuk az érintett helyekre, ahol korábban a gárda felvonult.



Az a terv, hogy hetente egy videót tesz közzé, ez hat-nyolc perces lesz. Egyelőre még fent tudja ezt tartani azokból a sajtóperekből befolyó összegekből, amelyeket a kormánypárti médiumokkal szemben lezajlott perekben nyert, de azért életpályát nem épít erre. A jövőben közösségi támogatásra számít, illetve olyan cégeket is vár, akikkel tud majd együttműködni.



Ez egy kísérlet is egyben, hogy átüti-e a társadalom ingerküszöbét és hagyja-e őt a NER működni – mondta.



Vona Gábor arra alapozza elképzeléseit, hogy a Facebookon több mint 500 ezer követője van, és még inkább meg akarja most célozni a fiatalokat is. Talán érdekes lehet majd ez a vlog szerinte olyanoknak is, akiket eddig a Jobbik logója taszított.

Leülne GFG-vel, adna tanácsot a Jobbiknak



A rövid, tömör videók mellett élő beszélgetéseket is szeretne majd közéleti szereplőkkel. Megemlítette G. Fodor Gábort, a 888 főszerkesztőjét, akivel például szívesen leülne beszélgetni, ha ő is nyitott lenne rá. Az nagyon valószínű, hogy a közelgő európai parlamenti, illetve az önkormányzati választásokkal Vona a vlogban nem fog foglalkozni.



Vona Gábor beszélt arról is, hogy a Jobbiknak nagyon szívesen segít tanácsokkal, ha megkérdezik, de semmilyen párttisztséget nem visel és szerződéses viszonyban sincs velük. Mint mondta, továbbra is azt tartaná lelkesítőnek, ha a Jobbik és az LMP együttműködne. Azt is elárulta, hogy 2016-ban,

amikor Schiffer András lemondott az LMP éléről, megkereste, hogy működjenek együtt érdemben.

Utólag bánja, hogy ezt nem erőltette jobban, hogy akkoriban ő maga sem hitt ebben jobban.

FOTÓ: Vona Gábor / Facebook

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek