Nem valószínű, hogy idén újraindul a Magyar Nemzet

Szerző: Hutter Marianna
2018.08.07. 19:25

Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője egyelőre nem tud róla, hogy bezárna a lapja, hogy helyette újra nyisson a Simicska Lajos által a választás után bezárt Magyar Nemzet.

Nem valószínű, hogy idén újraindul a Magyar Nemzet

A sajtóban megjelent találgatások hírlapi kacsák – ezt nyilatkozta Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője az Azonnalinak azzal kapcsolatban, megszűnik-e a kormánypárti napilap, hogy ezzel párhuzamosan újrainduljon a Magyar Nemzet. A kormánypárti médiapiac esetleges átrendeződéséről a Népszava írt kedden, kiemelve, hogy „valamikor ősszel” biztosan elindul az áprilisban bezárt napililap. Korábban pedig a hvg.hu cikkezett arról, hogy a tervek szerint augusztus 25-én indulna újra a Magyar Nemzet, vagyis a lap alapításának 80. évfordulóján.

Jelen pillanatban ilyen terv előttem nem ismert, márpedig ahhoz sokat kellene dolgozniuk, hogy ez augusztus 25-én megvalósuljon – mondta Gajdics.

Az Azonnalinak egy a kormányközeli médiapiacra rálátó forrás is azt mondta, egyelőre a kérdés nincs napirenden, és véleménye szerint nem valószínű, hogy az idén újraindulna a Magyar Nemzet. Igaz, hosszú távon nyilvánvalóan ez lesz a cél.

FOTÓ: Bukovics Martin / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek