Kiderült, hány balkáni lakosa van Németországnak

2018.08.03. 16:37

Kijöttek a friss számok.

Kiderült, hány balkáni lakosa van Németországnak

A legfrissebb statisztikák szerint 2,6 millió balkáni származású lakosa van Németországnak – adta hírül a Balkan Insight. Az augusztus elsején nyilvánosságra hozott, tavaly rögzített adatokat értékelő mikrocenzus azokat vette lajstromba, akik vagy nem németek, vagy legalább egyik szülőjük nem német állampolgár.

A balkániak közül a legnagyobb diaszpóra a románoké. Mintegy 859 ezerre tehető a számuk.

Ők összetettben is előkelő helyen szerepelnek, hiszen a törökök, a lengyelek, az oroszok és a kazahok után ők az ötödik legnagyobb németországi diaszpóra. Az összes bevándorló négy százalékát teszik ki. A románokat a balkáni toplistán a 433 ezer fős koszovói és a 398 ezres horvát kolónia követi. A dobogóról épphogy lemaradt Bosznia-Hercegovina 373 ezer lélekkel, míg a szerbek 324 ezren vannak.

A közel 83 milliós Németországban 19,3 millióra tehető a bevándorló hátterű lakosok száma. Jelentős részük, mintegy 13,2 millió ember első generációsnak számít. A Németországban élő bevándorlóknak csak 51 százaléka rendelkezik német állampolgársággal. 2011-ben ez az arány még megközelítette a 60 százalékot.

FOTÓ: Ivan Bukic / Instagram

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek