Juncker a magyar gazdaságot is megvédte Trumppal szemben

Ésik Sándor

Szerző:
Ésik Sándor

2018.08.03. 19:47

Lehet sokkal szerethetőbb focista Trump, mint Juncker, csak épp a magyar GDP elég jelentős részét azok az autógyárak adják, amelyeket most az EU bevédett. Ha nem védte volna be, akkor azok most épp költséget csökkentenének, és gyárbezárásokon gondolkoznának.

A nemzetközi politikát kicsit ilyen fociultra-szemlélettel megközelítők között sokszor látom, hogy Trumpot egy olyan tökös, rogue játékosnak látják, akitől nem áll távol néha az alattomos szabálytalankodás, de van stílusa. Egy Cantona, egy Gascoigne, aki időnként ámokfutást rendez, de aztán félpályán nyom egy kényszerítőt, amikor visszakapja, azzal a mozdulattal (azé’ láttad Bélám, elküldte azt a lóbaszó hollandot sós cukorért) már tisztára is játszotta magát, vezeti öt lépést a labdát, majd nagyjából huszonötről kipókhálózza a jobb felsőt, de szép is volt, igyunk még egy várdát, Bélám.

Ez kétségkívül nagyon romantikus, főleg, hogy az „ellenfelei” között egy kábé svéd védekező középpályásnak vagy lengyel cserekapusnak megfelelő alakok vannak, akik még sose baszták be huszonötről.

A nemzetközi foci világa kétségkívül izgalmas, ám ha az ember merő mazochizmusból olvasgat gazdasági híreket is, akkor azt fogja olvasni, hogy

a BMW és a Mercedes is jelentős visszaeséseket volt kénytelen nyilvánosságra hozni

negyedéves jelentésében.

Miért? A dízelbotrányon kívül nagyrészt azért, mert Trump trade war-t akart csinálni, hogy az amerikai autógyártókat bevédje. Szerencsére az amerikai autógyártók időben szóltak neki, hogy a sok pénzt már ők is rég Kínában keresik. Meg aztán találkozott vele ez a lengyel cserekapus, svéd védekező középpályás, német ütközőember se íze, se bűze Juncker, aztán bejelentették, hogy a trade war az nem akkor és nem úgy lesz.

Teljesen megértem, hogy sokkal szerethetőbb focista Trump, mint Juncker, csak épp

a magyar GDP elég jelentős részét azok az autógyárak adják, amelyeket most az EU bevédett.

Ha nem védte volna be, akkor azok most épp költséget csökkentenének, és gyárbezárásokon gondolkoznának.

Ésik Sándor írása a Diétás Magyar Múzsán is megjelent, tessék lájkolni ott is!

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek