Nyomozás is indulhat a rákkeltő vérnyomáscsökkentők miatt

Szerző: Katona Mariann
2018.08.02. 12:42

Már a Fővárosi Főügyészség előtt van a néhány hete kirobbant, rákkeltő vérnyomáscsökkentő gyógyszerek ügye. Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó csak kérdezni akart, ám Polt Péter az érdeklődését feljelentésként értékelte.

Nyomozás is indulhat a rákkeltő vérnyomáscsökkentők miatt

Bő egy hónappal ezelőtt robbant az ügy: az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) június 29-i hatállyal felfüggesztette összesen huszonhét, úgynevezett valsartan hatóanyag tartalmú vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását. A gond az volt, hogy a kínai gyártótól származó egyik hatóanyagban potenciálisan rákkeltő szennyeződést találtak. Az érintett gyógyszerek listája elérhető az OGYÉI honlapján.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó írásban fordult a legfőbb ügyészhez azt bírálva, hogy habár már negyedik hete ismert az ügy, és akár 200 ezer beteget is kezelhettek ezekkel a gyógyszerekkel, egyelőre nem történt semmi. Konkrétan fel is tette a kérdést: mikor indít az ügyészség hivatalból büntetőeljárást?

Úgy tűnik, Polt Péternek csak ennyi kellett. Válaszában ugyanis azt közölte, hogy

a Legfőbb Ügyészség a kérdésben leírtakat feljelentésként értékelte, és továbbította az ügyet a Fővárosi Főügyészséghez.

Sőt, még arra is ígéretet tett, hogy a szocialista politikust tájékoztatni fogják, ha elbírálták a feljelentést.

FOTÓ: Pixabay

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek