Baracklekvár, Csíki Sör és a medve: így küzdenek a politikusok az uborkaszezonnal

Szerző: Hutter Marianna
2018.08.01. 08:33

Mi a közös a medvében, a higítóban és a mosogatásban? Nemcsak ez derül az Azonnali gyűjtéséből, hanem az is, hogy kik voltak ott a Föld nevű bolygó legtöbb résztvevőt számláló szalagátvágásán. Ugorjunk fejest a politikai uborkaszezonba!

Baracklekvár, Csíki Sör és a medve: így küzdenek a politikusok az uborkaszezonnal

Már javában szünetel a parlamenti munka, így a politikusoknak sincsen könnyű dolga, hogy felhívják magukra választóik figyelmét. Ettől függetlenül próbálkozások bőven akadnak a fűkaszálástól kezdve a kerítésfestésen át a pásztortarhonya főzésééig.

Annyi biztos, hogy a medveészlelésekről szóló bejegyzések számítanak a nyár slágertémájának.

A ködös Albion

Bár itthon tikkasztó a hőség és hétágra süt a nap, ezt nem minden politikus élvezheti. Lázár János volt Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis a ködös Angliából posztolt nyaralós videót. Mint elmondta, fia az elkövetkezendő hetekben nyelvtanfolyamon vesz részt az országban, így vele együtt a család is ott tölt néhány napot. A nyári pangást jól mutatja, hogy a közösségi médiába csak idén beszálló Lázár János egyébként hétfőn már a korábbi posztjaiból készült best of videóval is jelentkezett.

Külön említést érdemel az is, hogy az exminiszter pár hete maga is meglovagolta az országot elkapó medvelázat és utánajárt annak, hogy valóban tiszteletét tette-e választókerületében az állat. Ehhez hasonlóan Orbán Viktor miniszterelnök sem hagyta ki a ziccert, hogy medvéket mutasson a Tusványosról készült videójában, ahogy a fideszes Dunai Mónika országgyűlési képviselő is közölt állatos képeket

Tusnádfürdőn járt Németh Szilárd fideszes államtitkár is, aki azzal büszkélkedett el rajongóinak, hogy pásztortarhonyát főzött. Emellett a politikusnak jutott arra is ideje, hogy Csíkszentsimonra, a Csíki Sör gyárához is ellátogasson, „ahol egy emléklap kíséretében személyesen köszöntem meg Lénárd András alapító-tulajdonosnak, hogy a kampányban támogatott engem és a Fidesz-KDNP-t.”.

Rutinos szalagátvágók

A fideszes Nyitrai Zsolt pedig nem kis öniróniával arról posztolt, hogy „a Föld nevű bolygó legtöbb résztvevős szalagátvágásán” vett részt. Figyelemreméltó, hogy a fotón szintén szerepelnek olyan ugyancsak a rutinos szalagátvágásról elhíresült politikusok is, mint Tállai András volt NAV-elnök vagy Fazekas Sándor egykori agrárminiszter. 

Ami az ellenzéki politikusokat illeti, a szocialista Kunhalmi Ágnes kerítésfestés közben fotózta magát „a higító a barátom” hashtag kíséretében. Kunhalmi posztjait átpörgetve azt is megtudhatják az érdeklődők, hogy a politikus húsz üveg sárgabaracklekvárt készített családjával Kiskunmajsán.

Egy fecske is csinál tavaszt – ahogy arról már az Azonnali beszámolt, ezzel a poszttal Vona Gábor rejtélyeskedett hétfőn, belengetve, hogy augusztás 8-án bejelent valamit. Az elmúlt időszakban nem ez a Jobbik egykori elnökének egyetlen különös posztja, ugyanis nemrég arról mutatott videót, ahogy füvet kaszál, míg egy másik alkalommal egy kollégistával vitatta meg a mosogatás rejtelmeit.

Van, aki pedig arra használta ki a nyári szünetet, hogy más szakmában próbálja ki magát. Az LMP-s Ungár Péter – az Azonnali egyik tulajdonosa – riporternek állt

NYITÓKÉP: Montázs / Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek