Tégláról téglára bontaná el a NER-t a Momentum

Szerző: Pintér Bence
2018.07.31. 09:39

Fideszes családi és baráti kapcsolatok, fideszes önkormányzatoktól kapott kedvezmények alapján kerülhet fel egy-egy hely a Momentum bojkottlistájára.

Tégláról téglára bontaná el a NER-t a Momentum

Egy héttel ezelőtt jelentette be a Momentum Mozgalom elnökségi tagja, Berg Dániel, hogy a mozgalom listázni fogja a NER-lovagok, Fidesz-közeli vállalkozók által működtetett szórakozóhelyeket, amelyek ellen bojkottot hirdet. Mint kiderült, a listára az első hírekkel ellentétben nem kerül fel a Dürer Kert, amelynek épületét a kormányközeli vállalkozó, Garancsi István vásárolta fel; viszont Berg az Azonnalinak elmondta, hogy

a listán rajta lesznek Zsidai Roy érdekeltségei, akire a politikus „Orbán Ráhel kegyeltjeként” hivatkozott.

Cikkünkre aztán reagált a Zsidai Csoport, akik tagadták a Momentum politikusának állításait, leszögezve, hogy nem bérlik kedvezményesen a szórakozóhelyeik és éttermeik ingatlanjait, illetve hogy ők is rendszeresen kapnak hatósági ellenőrzéseket.

A Zsidai Csoport válasza kapcsán pénteken újra kerestük a Momentumot. Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen kritériumok alapján fogják eldönteni, hogy egy adott hely vagy cégcsoport a NER-hez kötődik-e. A kérdésünkre részletes választ nem kaptunk,

a párt sajtóosztálya Berg Dániel Facebook-oldalára irányított minket.

A Momentum elnökségi tagja ugyanis legutóbbi posztjában is a témával foglalkozott: a Vastagbőr cikkét kommentálta, amely cikkünkre reagálva összeszedte a különböző kedvezményeket, amelyeket a Zsidai Csoport kapott. 

„Az üzenet világos: aki nem jó helyre húzza az x-et, vagy aki nem hajlandó behódolni, az ne is akarjon érvényesülni Magyarországon!” – írta Berg.

Hozzátette, hogy a Momentum ezt nem tűri tovább csendben. „A Momentum ezek után is foggal-körömmel fog küzdeni azok ellen, akik a jelenlegi feudális viszonyok jóvoltából nyerészkednek a magyar társadalmon” – írta a politikus.

Család és barátok

Végül sikerült elérnünk Berg Dánielt telefonon is, aki elmondta: természetesen vannak objektív kritériumai a listára kerülésnek, szerinte erre tökéletes példát nyújtanak azok a különféle kedvezmények, amelyeket a Vastagbőr cikke felsorolt a Zsidai Csoporttal kapcsolatban.

Ezen kívül a különböző helyek tulajdonosainak családi és baráti kapcsolatai is számíthatnak,

ez alapján kerül majd fel a listára Vajna Tímea fánkozója, vagy a Száraz István érdekeltségébe tartozó Black Swan.

Berg hozzátette azt is, hogy a hatósági ellenőrzések gyakoriságáról, illetve szigorúságáról konkrét, publikálható adatokkal nem rendelkeznek, de vannak forrásaik, akik elmondták nekik, hogy a szóban forgó helyek jelentős részén ritkák az ellenőrzések, és akkor sem kifejezetten szigorúak; míg a kormánypártokhoz nem kötődő helyeken forrásaik szerint ennek éppen az ellenkezője igaz.

NYITÓKÉP: Berg Dániel FB

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek