Zsidai Csoport: Nem kötődünk a NER-hez

2018.07.27. 10:33

A Zsidai Csoport közlése szerint téved a Momentum Mozgalom: őket is ugyanúgy ellenőrzi az adóhatóság, mint bárki mást.

Zsidai Csoport: Nem kötődünk a NER-hez

Kedden írtunk róla, hogy a Momentum listázná a kormánypárti üzletemberekhez, érdekkörökhöz kötődő szórakozóhelyeket. Berg Dániel, a párt politikusa úgy fogalmazott, hogy a listán rajta lesznek például Vajna Tímea fánkozói, illetve – ahogy ő aposztrofálta – „Orbán Ráhel kegyeltjének”, Zsidai Roynak az érdekeltségei, például a Spíler nevű pub.

A momentumos politikus szerint „ezek a helyek nem piaci alapon élnek meg, hanem azzal szereznek hasznot, hogy iszonyatosan alacsony bérleti díjat fizetnek és soha az életben nem ellenőrzi őket a NAV”.

Erre reagálva kereste meg az Azonnalit a Zsidai Csoport. Közlésük szerint:

1. A Zsidai Csoport semmilyen NER-hez kötődő vállalkozói csoporthoz sem tartozik. „1982 óta, azaz közel 40 éve működő családi vállalkozásról van szó, melynek nyereségét a visszajáró, elégedett ügyfélkör biztosítja, immár több országban, Ausztrián át Spanyolországig” – írták.

Zsidai Roy kapcsolatát a kormányoldalhoz leginkább az implikálhatja, hogy a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel néhány éve gyakornok volt a csoportnál – a cégcsoport közlése szerint azonban azóta semmilyen konkrét kapcsolat nincs a felek között.

2. A különböző éttermek és szórakozóhelyek ingatlanok bérlete a csoport közlése szerint nem kedvezményes. „A Gozsdu udvarban található ingatlanok közül kettőt bérlünk piaci szereplőktől, piaci áron, egy pedig cégcsoportunk tulajdonában áll” – írták. 

A hvg.hu írt korábban a budai Várban működő, Jamie Oliver sztárszakácshoz kötődő, de Zsidai által üzemeltett Jamie's étteremnek nyújtott önkormányzati kedvezményről. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a cégcsoport közlése szerint nem kifejezetten jó állapotban lévő épület felújításának költségeit leírták a bérleti díjból, így az első évben csak félévi bérleti díjat fizetett a csoport.

3. Téved a Momentum politikusa a Zsidai Csoport szerint, mikor azt vélelmezi, hogy nem kapnak ellenőrzéseket. „Az elmúlt negyedévben számos ellenőrzést kapott a Gozsdu udvarban több éttermünk is” – közölték. Tehát mind a NAV, mind a Nébih rendszeresen ellenőrzi az éttermeket, de további részleteket nem árult el a cég képviselője.

NYITÓKÉP: Wikipedia

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek