Megvan a görög tüzek oka!

Szerző: Techet Péter
2018.07.26. 12:23

Egy görög vallási vezető szerint Isten bünteti a görögöket a baloldali miniszterelnök, Alekszisz Ciprasz ateizmusa és életmódja miatt.

Megvan a görög tüzek oka!

Legalábbis Kalavryta ortodox metropolitája, Amvrosziosz egy blogbejegyzésben világosan megnevezte, ki és mi felel a napok óta pusztító, eddig több mint hetven halálos áldozattal járó tüzekért. A vallási vezető szerint Isten bünteti a görögöket Alekszisz Ciprasz ateizmusa és életmódja miatt. 

A püspök a blogbejegyzésében külön kiemelte, hogy a baloldali kormányfő vadházasságban él, ugyanis nem vette el feleségül a barátnőjét – újabb jogos ok egy isteni büntetésre.

Görögországban az ortodox egyház továbbra is államegyház, többek között az állam fizeti a pópákat. Noha az országot 2015 óta irányító baloldali-jobboldali koalíció nem nyúlt hozzá az ortodox egyház előjogaihoz, a baloldali kormánypártnak, a Szirizának – marxista múltja miatt – hagyományosan rosszabb az egyházzal a kapcsolata.

Mindazonáltal Amvrosziosz véleménye nem tükrözi az egész egyházét. Athén metropolitája, Ieronymus elhatárolódott püspöktársától, mondván: Isten nem áll senkin se bosszút, ő ugyanis maga a szeretet. Az athéni metropolita szerint nem bűnösöket kell most keresni, hanem az áldozatokért imádkozni. 

FOTÓ: mondocondrew / Instagram

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek