+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. július 23. hétfő, 13:09
Nem kaptak pénzt útépítésre a a Máramaros megyei Kötelesmező lakói, úgyhogy inkább megépítették azt maguknak.

Úgy tűnik Romániában minden hétre jut egy őrült útépítés. A múltkor egy félbehagyott útépítésnek állított emlékműről írtunk, most pedig

 

itt van az út, amelynek felújítását a helyi képviselők nem szavazták meg, úgyhogy megcsinálták azt maguk a falusiak.

 

A Főtér rövid beszámolója szerint a Máramaros megyei Kötelesmező lakói hiába kérték az önkormányzatot, hogy a szomszéd faluba vezető út egy fontos szakaszát javítsák meg, ezért összedobták a pénzt, majd a civil kurázsi jegyében saját maguk lebetonoztak egy ötvenhat méteres szakaszt.

 

Az építkezést a közeli Csernefalva község előző polgármestere, a PSD-s Nelu Şovre irányította, ő posztolt az ügyről a Facebookra is, ahol persze jól be is szólt a felújítást leszavazó képviselőknek, akik a Nemzeti Liberális Párt sorait erősítik. Kérdés mondjuk, hogy amíg polgármester volt, miért nem lépett ő maga.

 

És hogy milyenek egyébként a romániai utak? Nem kell már sokat várni, és többek között ez is kiderül itt, az Azonnali hasábjain! Addig pedig be kell érjétek a csodás képekkel.

 

NYITÓKÉP: Nelu Şovre FB

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Vagy a kínaiak tesztelnek egy új technológiát, vagy a homokcsempészek fedik el a nyomaikat, de egy biztos: valaki szórakozik a GPS-jelekkel a sanghaji kikötőben.

A Fidesszel ellentétben ők nincsenek felfüggesztve. De akkor hova tűntek?

A Báró Wenckheim hazatér című regény nyerte az amerikai Nemzeti Könyvdíjat a más nyelvről fordított könyvek kategóriájában.

A Twitter után a Google is lép, de ők a teljes betiltás helyett inkább a politikai hirdetések targetálását limitálják.

Ellenjelölt híján nem is ez volt a nagy kérdés, hanem inkább az, hogy mit kezd majd Tusk a Fidesszel: elnökjelölti beszédéből ítélve
Orbán nem sok jóra számíthat.

Ami egyelőre biztos: megválasztják Donald Tuskot a Néppárt elnökének, és beszélni fognak fél Európa vezetői.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás