Már a következő váratlan húzását tervezi az Orbán irodája előtt táborozó jobbikos képviselő

Szerző: Katona Mariann
2018.07.22. 07:06

Új stratégián töri a fején a miniszterelnök parlamenti dolgozószobája előtt péntek délután letáborozó jobbikos képviselő. Varga-Damm Andrea pipereeszközöket vitt, a női mosdó közel van, munkatársai váltóruhával is ellátják, Orbán viszont pénteken csak köszönt neki, aztán távozott. Az Azonnali interjúja a képviselővel.

Már a következő váratlan húzását tervezi az Orbán irodája előtt táborozó jobbikos képviselő

Sajátos módját választotta a nyomásgyakorlásnak a Jobbik egyik képviselője. Varga-Damm Andrea még egy héttel ezelőtt írt levelet Orbán Viktornak, abban az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kérte az otthonápolásért járó pénz emelése, illetve a kilakoltatások leállítása érdekében. Ám választ azóta sem kapott, ezért radikálisabb eszközhöz nyúlt:

péntek délután leült Orbán Viktor parlamenti dolgozószobája elé: akkor még azt mondta, nem mozdul, amíg választ nem kap.


A miniszterelnök egyébként nem sokkal a rendhagyó küldetés megkezdése után távozott az Országházból, oda is köszönt a várakozó politikusnak, de mivel érdemi reakció a rendkívüli ülésre nem érkezett, Varga-Damm maradt.

Vajon meddig bírja a képviselő, aki a kávéról rögtön a csajozásra és a piercingekre asszociál? Jó ötlet-e így zsarolni Orbán Viktort? Az Azonnali megkérdezte.

+++


Mennyi váltásruhát vitt?
 

Csak egy váltásruhát hoztam, mert optimista vagyok és bíztam miniszterelnök úr józan ítélőképességében. A helyében már pénteken válaszoltam volna az általam küldött levélre, hiszen én mindössze ennyit kértem. De szerencsére a kollégáim segítenek, úgyhogy hoznak be nekem váltásruhát.

Meddig hajlandó bent ülni?
 

Éppen elkezdtem egy következő stratégiát kialakítani, de arról még nem szeretnék beszélni. Nem az a fontos, hogy én mindenképpen a miniszterelnök irodája előtt üljek, hanem hogy a célunkat el tudjuk érni. Kezelni kell azt a helyzetet, hogy az otthonápolásért járó pénz emelkedjen, a kilakoltatások pedig befejeződjenek. Ezek nem álügyek, hanem komoly, húsbavágó dolgok, emberek sokaságának mindennapjai múlnak rajta. Azt gondolom, hogy amit most teszek, egy nagyon erős és hatásos figyelemfelhívó eszköz, de mindig meg kell tervezni a következő lépést is.

Tehát mégsem olyan biztos, hogy egészen addig nem mozdul el Orbán Viktor irodája elől, míg nem kap választ?
 

A szombat éjszakát és a vasárnapot még mindenképpen a parlamentben töltöm, de ez utána változhat. Ha egy folyamat túlságosan elhúzódik, akkor érdektelenségbe fullad.

Nekem fontos, hogy nem szabad hagyni ezt az ügyet kimúlni, egy újabb felvonást kell nyitni, ami nagy valószínűség szerint egy más típusú, de természetesen törvényes eszköz lesz.

De erről egyelőre még tényleg nem szeretnék konkrétumokat mondani.

Biztos, hogy a legjobb időpontot választotta? A költségvetést már elfogadta az Országgyűlés, Orbán Viktor és vélhetően számos képviselő hamarosan szabadságra megy.


A költségvetés tárgyalásakor a kormánypárti képviselők megígérték nekünk, ellenzékieknek, hogy letesznek egy elképzelést az ápolási díj emelésére. Világossá vált a büdzsé elfogadásakor, hogy megszegték a szavukat és mégsem foglalkoznak ezzel a témával. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy pénteken tüntetést szerveztek az érintettek, tehát nem szabad most megvárni a nyár végét.

Miből gondolja, hogy bejön, ha a miniszterelnököt zsarolni próbálja?
 

Én nem zsarolom őt. Országgyűlési képviselő vagyok, nem csak jogom, hanem kötelességem is mindenféle intézkedéseket kezdeményezni. Én kértem tőle, hogy legyen rendkívüli ülés, adtam elég időt a válaszra, most pedig ezt várom. A zsarolás az lenne, ha fenyegetném valamivel, de én csak várok. Mutatom az érintetteknek, hogy egy politikus ennyit tud tenni.

Abba a bizonyos új stratégiába, amit említett, bevonják a többi ellenzéki pártot is, vagy ez marad a Jobbik akciója?
 

Mindenképpen a Jobbik kezdeményezése, a mi képviselőink szólaltak fel mind a devizahiteles ügyben, mind az ápolási díj kérdésében számtalan alkalommal az új ciklusban.

Én új képviselő vagyok, példát kell mutatnom, hogy bátran használjunk új eszközöket is.

Korábban már próbálták rendezni az ápolási díj kérdését, de azt a törvényjavaslatot más ellenzéki pártokkal közösen nyújtották be. Ezért adja magát a kérdés, hogy bevonnak-e másokat is?

Egyelőre nincs egyeztetés. Mi elő fogjuk terjeszteni a terveinket és nyitottak leszünk az összes ellenzéki erő előtt, nem akarjuk elvinni a show-t. Ráadásul a társadalom széles rétegeit csak különféle ideológiai alapú és célú politikai erő együtt tudja elérni.

Amíg bent van Orbán Viktor dolgozószobája előtt, hol alszik?

A miniszterelnök úr irodája előtt bordó bársony kanapék vannak, azon aludtam. Nem fekhetek el, mert azt a folyosón nem lehet, úgyhogy ülve, a fejemet a háttámlára hajtva pihentem. Azért nem aludtam sokat, nagyjából két órát sikerült mindössze. Ez most egy ilyen helyzet.

A politikusnak mindig kell áldozatokat vállalnia, akár ehhez hasonlót is.

Hol tisztálkodik, vagy hol tud fürdeni?

Van természetesen női mosdó, ott azt meg tudom tenni. Mindenféle pipereeszközzel érkeztem, úgyhogy ezt meg tudom oldani.

NYITÓKÉP: Varga-Damm Andrea / Facebook

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek